Sari la conținut

Varianta Delta a coronavirusului pune presiune pe Europa. Care sunt cele mai afectate țări?

Din cuprinsul articolului

În ciuda avansării campaniilor de vaccinare anti-COVID, Europa se confruntă cu răspândirea variantei Delta, numită și tulpina indiană. Varianta Delta provoacă forme mai grave de boală și, de asemenea, este mai contagioasă decât orice altă tulpină.

Odată cu răspândirea rapidă a variantei Delta, mai multe țări europene întârzie relaxarea măsurilor sau implementează alte noi măsuri anti-COVID.

Îngrijorarea în Europa crește din cauza extinderii variantei Delta (denumită anterior indiană) a coronavirusului, într-un moment cheie în care rata de vaccinare avansează și unele măsuri sunt relaxate în rândul populației în fața pandemiei, scrie 20 Minutos, citat de Rador.

Varianta Delta amenință Europa

Marea Britanie a cunoscut un vârf al infecţiilor Covid-19 în ultimele săptămâni din cauza răspândirii rapide a variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, în ciuda ritmului bun al planului de vaccinare a populației.

Mult mai contagioasă decât varianta Alpha, care a apărut la sfârșitul anului 2020 în Kent, în sud-estul Angliei, Delta a început să se răspândească în principal în nord-vestul englez, înainte de a se răspândi în restul Regatului Unit, în special în rândul tinerilor care nu au fost încă vaccinați cu prima dintre cele două doze ale vaccinului. Oamenii de știință au indicat că 90% din infecțiile înregistrate în țară corespund variantei Delta.

Răspândirea virusului a forțat guvernul să întârzie cu patru săptămâni eliminarea planificată a tuturor restricțiilor din Anglia, în timp ce celelalte regiuni – Scoția , Țara Galilor și Irlanda de Nord – mențin măsuri diferite.

Portugalia va închide perimetrul zonei metropolitane a Lisabonei și va interzice intrările şi ieşirile în weekend, datorită avansului pandemiei și prevalenței variantei Delta în această regiune.

Varianta indiană începe să câștige teren, dar treptat, în Belgia, o țară care se află în mijlocul planului său de relaxare din vară. Vinerea trecută, la conferința de presă a Centrului Interfederal de Criză Covid-19, guvernul lui Alexandre de Croo a informat că varianta Delta continuă să se răspândească și reprezintă deja 3,9% din cazurile raportate și afectează în special populația tânără care nu a primit încă vaccinul. Totuşi, unii experți încep să sublinieze că varianta indiană ar putea fi dominantă în Belgia la sfârșitul lunii iulie.

În Austria, unde tocmai s-au anunțat măsuri ample de atenuare a restricțiilor, inclusiv redeschiderea discotecilor și a cluburilor de noapte, precum și eliminarea utilizării măștii în multe locuri, experții avertizează asupra potențialului pericol al variantei indiene în următoarele luni. Potrivit experților austrieci, 6,3% din cazurile investigate de Covid-19 provin în prezent din varianta Delta.

Germania a înregistrat 12.097 infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel