Categories: Ştiri sănătate

Varianta Omicron continuă să se răspândească. Există semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinurilor

Varianta Omicron continuă să se răspândească într-un ritm accelerat, motiv pentru care majoritatea țărilor europene au impus restricții de călătorie. De asemenea, specialiștii nu sunt siguri de eficiența vaccinurilor anti-COVID în această circumstanță.

În următoarele săptămâni vom afla mai multe detalii despre varianta Omicron, noua tulpină a coronavirusului. Astfel, vom ști mai multe despre transmitere, forme de boală, riscuri asociate și eficiența tratamentelor și vaccinurilor.

Un lucru este sigur, potrivit specialiștilor. Varianta Omicron se transmite mai repede decât orice altă variantă.

Eficiența vaccinurilor împotriva Omicron

Varianta Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească, iar la nivel global se extind restricțiile menite să o oprească, anunță RRA.

Tulpina Omicron este considerată foarte contagioasă și există semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinurilor în condițiile în care inclusiv producătorii au arătat unele rezerve.

Peste 50 de țări au decis să adopte restricții de călătorie menite să întârzie apariția variantei Omicron pe teritoriul lor – a informat Organizația Mondială a Sănătății, care a tras atenția că o suspendare totală a călătoriilor nu va împiedica răspândirea acestei tulpini, dar le va afecta multora viețile și veniturile.

Unele companii aeriene se tem de o scădere a activității până la un nivel similar cu cel din perioada de vârf a restricțiilor anti-covid, iar piețele financiare au înregistrat scăderi, mai ales după ce președintele Moderna a pus sub semnul întrebării eficiența vaccinului produs de companie împotriva noii tulpini.

Ceva mai optimist, dar prudent, un oficial al BioNTech a declarat că vaccinul pe care compania sa îl produce împreună cu Pfizer ar trebui să poată preveni în continuare formele severe ale bolii.

Deocamdată autoritățile recomandă vaccinarea completă a unei părți cât mai mari din populație, mai ales că altă variantă a coronavirusului, inclusiv Delta, care a provocat valul 4 și valul 5 al pandemiei, sunt încă în circulație.

Experți atrag atenția că va fi nevoie însă de aproximativ două săptămâni până când vor putea afla dacă anticorpii produși de vaccinurile actuale protejează și împotriva variantei Omicron.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia