luni, iulie 26, 2021

Ne ajută să eliminăm toxinele din organism, reduce cantitatea de alimente consumate şi tot cu ea scăpăm de toate reziduurile din organism.

Bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum

şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului,  are un efect benefic şi asupra frumuseţii.

Este vorba despre varză, un aliment cu puţine calorii, dar multe minerale şi vitamine, care îl recomandă persoanelor care vor să scadă în greutate.

De asemenea, zeama de varză murată este recomandată celor care ţin dietă pentru că stimulează arderea grasimilor şi normalizează apetitul. Varza murată are proprietăţi antitumorale şi participă la prevenţia acestei patologii.

Varza murată este şi un bun probiotic, alimentul fiind ajutat în acest sens de acidul lactic, care acţionează

ca un conservant.

În varza murată se găsesc aşa numitele „bacterii prietenoase”, care au rolul de a regla flora intestinală.  Consumul regulat de zeamă de varză murată poate ajuta la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei.

Bogată în vitamina C, varza mai conţine magneziu, calciu, potasiu având totodată efecte antioxidante, fiind recomandată în acelaşi timp ca remediu pentru întărirea imunităţii.

Pentru că este bogată în fibre alimentare, varza ajută la reglarea tranzitului intestinal. Varza mai are efecte benefice şi în cazul arsurilor, eczemelor, dar şi durerilor

reumatice.

Varza poate fi consumată şi pentru detoxifierea ficatului, datorită sulforafanului, o substanţă ce stimulează puternic producerea unor enzime în organism.

Folosită sub formă de cataplasme, frunze de varză zdrobite refac zonele afectate de entorsă şi luxaţii.

Folosită în scop cosmetic, varza are un efect nutritiv şi de întinerire a tenului.

Varza poate totuşi provoca uşoare colici abdominale, balonări şi uneori diaree.

În acelaşi timp, persoanele hipertensive nu trebuie cu consume în exces zeamă de varza murată, deoarece conţinutul de sare creşte retenţia

de apă şi deci tensiunea arterială. 

Ultimele stiri

Parteneri