duminică, iunie 26, 2022

Vasile Bănescu, despre certificatul verde: Libertatea religioasă presupune ordine, nu dezordine. Este un drept fundamental al omului.

În cursul zilei de joi, 2 decembrie, premierul Nicolae Ciucă (PNL), ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, precum și Raed Arafat, șeful DSU, au avut o discuție cu reprezentanții cultelor pe marginea subiectului care vizează condiționarea accesului în biserici de prezentarea certificatului verde.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Reprezentanții cultelor au cerut ca oamenii să aibă libertatea de a merge la biserică fără obligativitatea certificatului verde.

Vasile Bănescu, despre certificatul verde: Nu este și nu poate deveni restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a transmis că certificatul verde este un document care are o raţiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere

„Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

Accesul într-un spațiu sacru, pentru a te ruga, nu poate fi condiționat, inclusiv din rațiuni practice, nu doar morale, de un document menit să introducă contextual un plus de protecție și ordine în spații care chiar au nevoie de acesta.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

„Cultele religioase sunt cele care nu doar au pledat, dar au și respectat și vor respecta exemplar măsurile de prevenție recomandate de autoritățile medicale.

Deci tot ele se vor îngriji responsabil ca membrii lor să rămână repere de civism și implicare în protejarea sănătății aproapelui. E datoria lor morală și spirituală”, mai spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Libertatea religioasă presupune ordine, nu dezordine. Este un drept fundamental al omului

Vasile Bănescu susține că persoanele din rândul clerului care sfidează măsurile de protecție sanitară și incită public la discreditarea unui act medical, „la banalizarea gravității bolii și a consecințelor pandemiei”, nu doar că nu reprezintă poziția Bisericii, ci se și autodiscreditează moral în societate.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

„Persoanele din rândul clerului care sfidează necesarele măsuri de protecţie sanitară şi incită public la discreditarea unui act medical, la banalizarea gravităţii bolii şi a consecinţelor pandemiei, nu doar că nu reprezintă poziţia Bisericii din care fac parte, ci se şi autodiscreditează moral în societate.

Exemplele triste, dezavuate şi sancţionate de Biserică, ale acestor persoane au fost şi vor rămâne, din fericire, minoritare. Libertatea religioasă, care, ca orice libertate responsabilă, presupune ordine, nu dezordine, este un drept fundamental al omului.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Statul trebuie să ia înţelept în considerare toate precauţiile care sunt cuprinse în legislaţia naţională şi internaţională cu privire la restricţionarea libertăţii religioase, cultivând şi promovând astfel, în dialog şi parteneriat cu cultele religioase, esenţiala pace socială în comunitate. Avem o enormă nevoie de ea”, a concluzionat Vasile Bănescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private