Sari la conținut

Vederea copiilor, afectată în mod substanțial în timpul pandemiei

Pandemia a avut multe efecte negative, la nivel mondial. Pierderea vieților, prăbușirea afacerilor și dezvoltarea altor probleme de sănătate au fost consecințe vizibile și severe.

De asemenea, copiii și tinerii de toate vârstele au avut mult de suferit, mai ales pe plan emoțional. Psihologii au dezvăluit că, în timpul pandemiei, tot mai muli părinți veneau împreună cu copiii din cauza schimbărilor de stări și comportament.

Pandemia a avut și urmări de ordin fizic asupra copiilor. Nouă din zece părinți susțin că vederea copiilor a fost afectată în această perioadă, pe lângă toate efectele negative asociate deja pandemiei.

Vederea copiilor, afectată în timpul pandemiei

Pandemia a lăsat urme majore asupra vederii copiilor, spun 9 din 10 părinți din mediul rural, iar 42% dintre aceștia sunt îngrijorați că problemele de vedere s-au agravat mult sau foarte mult, arată un studiu realizat de World Vision România, comunică RRA.

Fundația a mers special în comunitățile de la sate, unde desfășoară o campanie de conștientizare cu privire la sănătatea ochilor.

Aproape jumătate dintre părinții de la sate afirmă despre copiii lor că s-au plâns des sau foarte des în timpul școlii online că îi dor ochii, dar peste 61% dintre părinții din comunitățile vulnerabile nu și-au dus niciodată copiii la un control oftalmologic.

O treime dintre părinți nu i-au dus la medic pe principiul că dacă copiii nu se plâng, înseamnă că nu au probleme, însă aproape jumătate dintre ei nu au făcut-o din lipsa banilor sau din cauza distanței prea mari până la medicul oftalmolog.

Concluzia studiului, la care au participat aproape 500 de părinți din nouă județe, este că procentul copiilor cu probleme de vedere este mult mai mare în realitate, pentru că mulți părinți nu îi duc la doctor.

Fundația World Vision România anunță că va organiza sesiuni de informare și testare a acuității vizuale pentru 6.000 de copii și adulți din comunitățile din mediul rural.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel