luni, noiembrie 29, 2021

O echipă de cercetători britanici şi suedezi a pus la punct o formulă de calcul care poate prezice riscul de deces în următorii cinci ani, specialiştii spunând că speră că oamenii vor folosi aceste informaţii

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă varianta Omicron: Medicul african...

pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate.

Formula de calcul are la bază o serie de întrebări destul de diverse, de la numărul de automobile deţinute de persoana respectivă la ritmul din timpul mersului, şi poate fi folosită de persoane cu vârste între 40 şi 70 de ani.

Formula a fost dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, Universitatea din Uppsala şi Sense About Science, o organizaţie de caritate britanică. Specialiştii spun că informaţiile pot fi folosite de medicii de familie pentru a identifica pacienţii cu risc crescut de îmbolnăvire.

Informaţii

Te-ar mai interesa: Când ar putea ajunge varianta Omicron În România. ...

despre această metodă de calcul a riscului de deces au fost prezentate într-un studiu publicat în revista The Lancet.

Pentru conceperea acestei formule au fost analizate date colectate pentru UK Biobank, între anii 2006 şi 2010, de la aproape o jumătate de milion de adulţi, cu vârste între 40 şi 70 de ani.

Cercetătorii au folosit un model statistic pentru a determina probabilitatea ca 655 de factori demografici, privind stilul de viaţă şi sănătatea, să poată prezice riscul de deces din orice cauză, precum şi din alte şase cauze specifice, separat, în cazul femeilor şi al bărbaţilor.

Cercetătorii

Te-ar mai interesa: Copiii din Țările de Jos sunt printre cei mai feri...

au precizat însă că formula are “un oarecare grad de impredictibilitate” şi nu ar trebui fi privită ca sigură 100%.

Pentru majoritatea oamenilor, un risc crescut de deces în următorii cinci ani poate fi redus prin practicarea mai frecventă a exerciţiilor fizice, renunţarea la fumat şi o dietă alimentară mai sănătoasă, mai spun specialiştii.

Formula de calcul – disponibilă pe site-ul www.ubble.co.uk – evaluează şi vârsta “Ubble”. Astfel, cei care au o vârstă “Ubble” mai mare decât cea cronologică prezintă un risc sporit de îmbolnăvire

Te-ar mai interesa: Două țări și-au închis complet granițele pentru st...

şi trebuie să-şi schimbe urgent stilul de viaţă, spun specialiştii.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila lămurește situația: va fi sau nu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri