Sari la conținut

Verdictul dieteticienilor despre cele mai PROASTE sucuri pe care le poți bea

Sursa foto: Unsplash

Există puține dezbateri cu privire la faptul că sucurile răcoritoare sunt sau nu bune pentru sănătate. Medicii, dieteticienii, nutriționiștii și chiar și stomatologii îți vor spune același lucru. Sucurile nu sunt bune. Consumul a fost legat de creșterea în greutate, obezitate, diabet și chiar osteoporoză.

Verdictul dieteticienilor despre cele mai PROASTE sucuri pe care le poți bea

Cu toate acestea, nu toate sucurile sunt create la fel când vine vorba de sănătatea ta. Descoperiți care sunt cele mai rele dintre ele, potrivit dieteticienilor.

Sucurile acidulate cu fructe fructe nu sunt o alegere sănătoasă

„O porție conține 170 de calorii și 44 de grame de zahăr. Acest zahăr este tot zahăr adăugat și îndeplinește 88% din valoarea zilnică. 44 de grame de zahăr echivalează cu 11 lingurițe!”, spune Becky Kerkenbush, președinte al Academiei de Nutriție și Dietetică din Wisconsin.

Coca-Cola

Crește riscul de osteoporoză

Despre Coca-Cola, experții spun că este la fel de rea ca orice alt suc carbogazos atunci când vine vorba de sănătate.

„Coca-Cola poate crește riscul de osteoporoză„, spune Michelle Rauch, MS, RDN.

„Multe dintre aceste băuturi răcoritoare conțin fosfor (adesea enumerate ca „acid fosforic” sau „fosfat”) care crește excreția de calciu în urină”, explică Rauch.

„Dacă aportul de calciu este scăzut și există un aport ridicat de băuturi încărcate cu fosfor, aceasta contribuie la diminuarea densității osoase, risc crescut de fracturi și osteoporoză.”

Nu doar de sucurile zaharoase trebuie să te ferești. Rauch spune că și cele cu Zero Zahăr sunt o alegere deosebit de proastă pentru sănătatea ta.

Cantitate mare de cofeină

„Sucurile Zero Zahăr conțin una dintre cele mai mari cantități de cofeină, de 69 mg. într-o porție”, spune Rauch. „Cofeina din sucurile acidulate poate interfera cu absorbția calciului și poate duce la pierderea oaselor atunci când este consumată frecvent, prin urmare, este important să vă asigurați că dieta dvs. include o cantitate adecvată de calciu și vitamina D pentru a atenua riscul.”, potrivit eatthis.com.

Alți factori care duc la osteoporoza

  • Sexul. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la apariția osteoporozei, fiindcă ele au un capital osos maxim mai mic față de cel al bărbaților. Cu aproximativ 30% mai mic, dar și din cauza pierderilor mai mari pricinuite de instalarea menopauzei.
  • Ereditatea. Atunci când cei din familie au o structură scheletică deficitară și copilul unui cuplu, de exemplu va avea o fragilitatea sporită a oaselor.
  • Vârsta înaintată. Mai ales în cazul femeilor, vârsta este direct proporțională cu degradarea masei osoase.
  • Sedentarismul este și el o cauză importantă.
  • Menopauza prematură. Încetarea precoce a funcției ovariene la femei este poate cel mai important factor de risc al apariției osteoporozei.
  • Dereglările tiroidiene. Mai exact, excesul fiziologic de tiroxină sau o doză prea mare din acest hormon poate afecta masa osoasă.
  • În cazul bărbaților, diminuarea secretării de hormoni sexuali, bolile hepato-digestive – ciroza alcoolică, pancreatita cronică, tratamentul hormonal al cancerului de prostată pot agrava și grăbi instalarea osteoporozei.
  • Afecțiuni precum: hepatita, insuficiența renală, inflamațiile intestinale pot favoriza apariția osteoporozei.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel