luni, ianuarie 30, 2023

Veste bună pentru locuitorii din Reghin. Din fericire, nu trebuie să se mai deplaseze la Târgu Mureș pentru a dona sânge.

Pentru a încuraja donarea de sânge, cei peste o sută de mii de locuitori din zona Reghin vor putea dona sânge la spitalul municipal.

Centrul Regional de Transfuzii Târgu Mureș a anunțat că o echipă va fi prezentă o dată pe lună într-un spațiu special amenajat și că vrea să încheie asemenea protocoale de colaborare și cu alte spitale din județ pentru a veni mai aproape de donatori, scrie RRA.

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Prin protocolul semnat, spitalul din Reghin oferă spațiu și unu sau doi angajați care să ajute, spune Marinela Lazăr de la Centrul Regional de Transfuzii Târgu Mureș.

Marinela Lazăr: Pentru anumite persoane este mai greu să se deplaseze la Târgu Mureș. De aceea am semnat acest protocol cu spitalul, pentru că ne-au pus la dispoziție o sală, o persoană sau două la echipa pe care noi o deplasăm. În primul rând urmărim interesul pacienților care au nevoie de sânge și componente sanguine.


Petiția prin care se cere reînființare punctelor de donare de sânge în spitale

Între timp, o asocție din Reghin continuă să adune semnături on-line la petiția prin care cere a se reînființa punctele de donare de sânge în spitale.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...

Mihai Farcaș, inițiator al proiectului: Din studiile făcute în cei trei ani de când am început programul pentru sănătate, peste /…/ dintre cei care sunt pregătiți să doneze nu o fac. Avem nevoie de o inițiativă legislativă prin care să permitem organizarea de centre permanente de donare de sânge la nivelul spitalelor orășenești și municipale, așa cum era cândva. Asta înseamnă ca petiția să poată depăși cinci mii de semnături.

Te-ar mai interesa: Medic român: Două semne care ar trebui să ne ridic...

Prima colectă de sânge noul spațiu va avea loc miercuri, 14 decembrie. Tot atunci se vor anunța și următoarele date pentru cei care vor să doneze sânge la Spitalul Reghin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private