Sari la conținut

Vestea momentului pentru mamele cu mai mult de trei copii. Se cere lege! Gabriela Firea a făcut marele anunț

Vestea momentului pentru mame. Ministrul Gabriela Firea dorește ca femeile care au născut mai mulți copii să beneficieze de un alt ajutor.  Aceasta a anunțat pe un grup de socializare care sunt noile planuri. 

Gabriela Firea dorește susținerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii și recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare.

Veste pentru mamele cu mai mult de trei copii

„Susținerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de ani pentru a găsi mai ușor locuri de muncă, recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare.

Precum și creșterea numărului de posturi destinate femeilor în structurile de conducere ale instituțiilor și companiilor publice sunt doar câteva dintre prioritățile Ministerului Familiei în prezent”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Reprezentanții Ministerului Familiei discută cu Ministerul de Finanțe modificări legislative privind stabilirea de cote de gen în rândul angajaților.

Model implementat deja în alte state europene, prin modificarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Beneficii pentru mame

Introducerea de beneficii fiscale pentru mame, inclusive prin reducerea valorii taxelor sau impozitelor plătite de mamele cu mai mult de trei copii și recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare, afirmă Gabriela Firea.

Combaterea violenței domestice

„O altă prioritate a Ministerului Familiei o reprezintă prevenirea și combaterea violenței domestice. În primele trei luni ale acestui an, 12 femei, victime ale violenței domestice, au decedat. În anul 2021, au fost raportate 51.222 de victime ale violenței domestice și 69 de decese”, a mai spus Firea.

Amintim că ministrul continuă proiectul care prevede decontarea procedurilor de fertilitate pentru femeile între 25 şi 45 de ani.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat prelungirea perioadei în care se pot depune dosare pentru finanțarea cuplurilor infertile. Procedura de fertilizare în vitro se decontează cu suma de 4.000 de euro.

„Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Decontările vor fi efectuate prin intermediul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Condiţiile sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, spune ministrul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel