Sari la conținut

Vestea proastă pentru Halep! WTA a luat decizia: Nu este acceptată

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Vestea proastă pentru Halep! Între 13 februarie și 18 februarie, va avea loc unul dintre cele mai apreciate turnee de tenis, organizat la Doha, Qatar Open. În acest context, WTA a luat decizia cu privire la jucătoarea de tenis din România, Simona Halep.

În 2023, însă, Simona Halep nu a fost acceptată pe tabloul principal a competiției din seria WTA 500, pe care a cucerit-o în 2014.

Organizatorii Qatar Open au anunțat deja lista participantelor pentru ediția din acest an, iar Simona Halep și Maria Sakkari (Grecia, 6 WTA) sunt singurele jucătoare de tenis importante care vor lipsi, potrivit listei oficiale.

Simona Halep a pierdut

Simona Halep a pierdut premiile în bani de la Australian Open 2023
Din nefericire, Simona Halep nu a putut participa nici la Australian Open 2023, care început pe data de 16 ianuarie. Potrivit Sport Bull, doar cinci jucătoare de tenis din România participă la Australian Open 2023, respectiv: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA). Pe tabloul masculin, țara noastră nu are niciun reprezentant.

Vă amintim că sportiva a reușit să ajungă în finala Australian Open în 2018, atunci fiind învinsă de către Caroline Wozniacki.

Organizatorii Australian Open au anunțat premii record în acest an. Suma totală a fost majorată și se ridică la aproape 53,3 milioane de dolari americani. Fiecare participant va primi câte 74.198 de dolari americani, dacă va fi prezent pe tabloul principal.

În cazul unei calificări în turul doi, cecul va avea o valoare de 110.397 de dolari americani. În cazul unei calificări în turul trei, suma acordată va ajunge la 159.202 de dolari americani. Calificarea în optimi va fi recompensată cu 236.281 de dolari americani, iar accederea în sferturi le va aduce jucătoarelor de tenis 387.919 de dolari americani.

Semifinalistele de la Australian Open vor primi un cec în valoare de 644.371 de dolari americani, iar marea câștigătoare va fi recompensată cu 2,07 milioane de dolari americani, în timp ce învinsa din finală va primi doar 1,13 milioane de dolari americani.

Au crescut valoarea premiilor în toate rundele

„Este important să ducem mai departe succesul tenisului din Australia, să oferim oportunități importante de a juca și să ne asigurăm că jucătorii cei mai buni din lume sunt recompensați pe măsură. La Australian Open 2023, au crescut valoarea premiilor în toate rundele, din calificări până în finale.

Dar accentul a fost pus pe primele tururi, pentru a ajuta jucătorii tineri să investească în carierele lor și să le asigure o bază solidă pentru începutul de sezon”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului de tenis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel