joi, mai 26, 2022

Vestea tristă primită de la medici. În vârstă de 85 de ani, Papa Franccisc a primit o veste tristă de la medic. Acesta susține că se confruntă cu o afecțiune la picioare.

La o întâlnire oficială cu pelerinii catolici din Slovacia, Papa Francisc a mărturisit că nu-i poate saluta așa cum se cuvine pe credincioșii catoligi deoarece trebuie să respecte indicațiile medicale.

Vestea tristă primită de la medici. Papa Francisc: „Mi-au zis să nu mai merg”

„Există o problemă: acest picior nu este bun, nu funcționează, iar medicul mi-a spus să nu merg. Îmi place să merg… dar de data aceasta trebuie să mă supun medicului”, a spus Sanctitatea Sa în cadrul unei întâlniri cu un grup de pelerini catolici din Slovacia, potrivit Catholic News Agency.

Te-ar mai interesa: Guvernul a aprobat legea care va permite personalu...

Vestea tristă primită de la medici. După discurs, suveranul a spus că nu va putea merge în public pentru a-i saluta pe pelerinii slovaci prezenți în aulă.

„Pentru aceasta vă voi cere sacrificiul de a urca scările și vă voi saluta de aici, stând”, a spus el. „Este un act de umilință, dar îl ofer pentru țara voastră.”

Papa Francisc suferă de inflamarea unui ligament la genunchiul drept, care îi provoacă durere atunci când merge. În ultimele câteva săptămâni, el și-a anulat întâlnirile programate și a optat să petreacă mai mult timp așezat în timpul audiențelor publice sau al Liturghiilor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

În timpul adunării de sâmbătă, papa a mers neasistat, dar cu o șchiopătare vizibilă, până la locul său de pe scenă. De asemenea, a stat ridicat în picioare doar cât timp a dat binecuvântarea finală. În rest, a rămas așezat.

În declarațiile sale, Papa Francisc a vorbit despre vizita sa în Slovacia din septembrie 2021, pe care a spus că o poartă „în inima mea”.

El s-a adresat miilor de catolici care au venit în pelerinaj la Roma din Slovacia în semn de mulțumire pentru călătoria papei în țara lor.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Papa: „A fost o mare plăcere pentru mine”

„A fost o mare plăcere pentru mine să văd cum Biserica din Slovacia trăiește bogăția diversității de rituri și tradiții, ca o punte care unește Occidentul și Orientul creștin”, a spus Papa Francisc.

„Îi mulțumim Domnului pentru că, în ciuda pandemiei, am putut să vă vizitez țara; Fie ca El să maturizeze roadele călătoriei apostolice.”

Papa Francisc a mulțumit poporului slovac pentru că l-a primit în țara sa și pentru ospitalitatea pe care o arată acum refugiaților ucraineni care fug de război.

Te-ar mai interesa: Alertă alimentară: produs cu pesticide retras de p...

Războiul violează legăturile de familie

„În ultimele luni, multe dintre familiile, parohiile și instituțiile voastre au primit sub acoperișul lor mamele și copiii familiilor ucrainene forțate să se despartă pentru a se salva, care sosiseră cu bagajele lor sărace”, a spus el.

„Sunteți martori ai modului în care războiul violează legăturile de familie, îi privează pe copii de prezența tatălui lor, de școală și îi lasă pe bunici abandonați”, a adăugat Papa.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Încurajează catolicii slovaci să continue rugăciunile

„Cine primește o persoană nevoiașă nu face doar un act de caritate, ci și de credință, pentru că Îl recunoaște pe Isus în fratele și sora lui”, a spus el.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private