Sari la conținut

Vestea zilei pentru pensionari. Anunțul făcut de ministrul Muncii

pensie
Sursă foto: PhOnline
Recalcularea pensiilor

Simona Bucura Oprescu a făcut cunoscut faptul că a semnat ordinul privind plata pensiilor până la Paște. Hotărârea a fost luată de către Guvern, cum se întâmplă în fiecare an în preajma sărbătorilor.

Executivul a decis joi, prin hotărârea de guvern, ca pensiile aferente lunii mai 2024 să fie achitate până în perioada Sărbătorilor Pascale. Este vorba de aproape cinci milioane de pensionari, din care jumătate ar fi urmat să încaseze banii pe carduri după sărbători, pe 12 mai.

Simona Bucura Oprescu a transmis ordinul către CNPP

Ministrul Muncii a transmis, printr-o postare festivă, că a transmis ordinul de plată a drepturilor bănești înainte de Paște către Casa Națională de Pensii Publice. În acest fel, Simona Bucura Oprescu a ținut să precizeze că pensiile vor fi acordate înainte de sărbători. Este vorba de o măsură adoptată de toate guvernele în decursul anilor, indiferent că este vorba de Sfintele Paști sau de Crăciun.

„La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale”, a arătat Simona Bucura Oprescu, despre „gestul firesc” la care făcea referire Marcel Ciolacu.

Casa Națională de Pensii trebuie să vireze fondurile către Poșta Română și băncile comerciale până la data de 30 aprilie, conform ordinului dat de Simona Bucura Oprescu. Acum, poștașii trebuie să distribuie banii celor ce nu au optat să îi primească în conturi bancare. Astfel, poștașii români vor munci în zilele de 2 și 3 mai pentru a vira pensiile.

„Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi”, a mai arătat Simona Bucura Oprescu, potrivit EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel