joi, iunie 1, 2023

Oamenii de ştiinţă caută de ani de zile o metodă contraceptivă pentru bărbaţi, care să înlocuiască prezervativul. Acum, Fundaţia non-profit Parsemus a inventat un polimer non-hormonal, care ar putea fi o soluţie eficientă.

Vasalgel este un polimer care se injectează în canalul deferent. Canalul deferent este un conduct de aproximativ 50 cm care continuă epididimul şi se termină la baza prostatei.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Această porţiune se uneşte cu ductul excretor al veziculei seminale şi formează canalul ejaculator.

Injectat aici, polimerul va bloca acest canal care transportă în mod normal sperma.

Spre deosebire de vasectomie, noua metodă nu este permanentă, polimerul putând fi eliminat printr-o altă injecţie, fără să afecteze fertilitatea bărbatului, în momentul în care va dori să aibă copii.

Deocamdată cercetătorii au făcut teste doar pe babuini, dar ei speră ca produsul să fi testat curând şi pe oameni, ca să devină disponibil începând cu anul 2017.

Metoda ar fi foarte utilă mai ales pentru cuplurile stabile, care nu vor să folosească pilulele contraceptive şi nici prezervativul.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private