luni, octombrie 3, 2022

DIABETUL de tip 2 este o afecțiune cronică în care nivelurile ridicate de zahăr din sânge amenință să distrugă organismul. Modificarea dietei poate ajuta la menținerea riscurilor la distanță. Poate fi o surpriză să auzi că o băutură alcoolică populară s-a dovedit a fi „benefică” pentru scăderea nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Diabetul de tip 2 înseamnă că pancreasul nu produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce nu este absorbită de celule. Acest lucru duce la niveluri ridicate de zahăr din sânge, deoarece insulina este responsabilă pentru reglarea acestora. Cu toate acestea, există o modalitate alternativă de a îmblânzi nivelurile ridicate de zahăr din sânge: prin dieta ta. Având în vedere acest lucru, cercetările au găsit câteva articole surprinzător de benefice.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

Mai multe studii au descoperit că vinul roșu conține proprietăți care scad nivelul zahărului din sânge.

Într-un studiu publicat în Annals of Internal Medicine, aceste beneficii s-au extins la vinul alb.

Pentru a testa influența vinului asupra persoanelor cu diabet, profesorul Iris Shai de la Universitatea Ben Gurion a recrutat aproximativ 225 de persoane care aveau deja un nivel crescut de zahăr din sânge și au acceptat să urmeze o dietă în stil mediteranean timp de doi ani.

Toți cei din studiu au mâncat același amestec de alimente, dar când a venit vorba de ce să bea, unii au început să bea un pahar de vin roșu pe zi, unii au început să bea un pahar de vin alb pe zi, iar alții au băut apă minerală.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Până la sfârșitul studiului, „am descoperit că un pahar de vin roșu la cină poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară a persoanelor cu diabet zaharat de tip 2”, a spus profesorul.

Profesorul Shai a descoperit că, în comparație cu oamenii care au băut apă minerală la cină, băutorii de vin – atât cei care au băut alb, cât și roșu – au beneficiat de îmbunătățiri ale controlului zahărului din sânge.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Efectele nu sunt uriașe, dar medicul Christopher Wilcox de la Georgetown University Medical Center – care nu a fost implicat în studiu – a spus că ar putea fi semnificative.

Vorbind cu NPR despre studiu, el a spus: „Un pahar de alcool pe zi a avut aceste beneficii, desigur, modeste, dar valoroase”.

Vinul roșu a fost în principal în centrul atenției pentru potențialul său de scădere a zahărului din sânge, dar această cercetare sugerează că alcoolul în sine este benefic, a spus doctorul Wilcox.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Este important să rețineți că beneficiile alcoolului sunt rapid depășite de riscuri dacă depășiți recomandările.

Pentru a menține riscurile pentru sănătate legate de alcool la un nivel scăzut, atât bărbații, cât și femeile sunt sfătuiți să nu bea în mod regulat mai mult de 14 unități pe săptămână.

De asemenea, un pahar de roșu nu va înlocui niciodată „un control bun al glicemiei cu unul dintre medicamentele pentru diabet”, a adăugat doctorul Wilcox.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private