Sari la conținut

Vești bune pentru pensionari. În 2024, vor fi asigurate peste 135.700 de bilete la tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice

Cele mai căutate stațiuni balneare din România
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bilet de trimitere în stațiuni balneare

Guvernul a decis să majoreze numărul biletelor de tratament balnear pentru pensionari, dar și suma alocată acestora. Astfel, în 2024 vor fi asigurate peste 135.700 de bilete la tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice, faţă de 120.000 în anul 2023.

Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Naţională de Pensii Publice, faţă de 120.000 în anul 2023, iar peste 60.000 dintre acestea vor fi în bazele de tratament administrate de Casa de Pensii, conform unei Hotărâri de Guvern aprobate joi de Executiv.

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2023, de la 300 de milioane de lei, la 400 de milioane de lei.

Majorarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari

„Am o veste bună și pentru seniori, în 2024 vor fi asigurate peste 135.700 de bilete la tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice.

Acest număr reprezintă o creștere cu aproape 16.000 de bilete față de anul trecut 2023. Dintre acestea, aproximativ 60.000 vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii Publice, conform hotărârii de guvern adoptate astăzi.

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii a fost majorată de la 300 de milioane de lei, cât a fost în 2023, la 400 de milioane de lei pentru anul care tocmai a început.

Durata unui sejur este de aproximativ 16 zile, iar tratamentele balneare sunt, de regulă, calibrate pe durata a 12 zile. Acestea sunt doar câteva măsuri aprobate astăzi în ședința de guvern, dar, după cum v-am obișnuit, va urma un comunicat detaliat pe măsurile luate astăzi de către executiv, plus cifrele aferente fiecărui act normativ în parte. Vă stau la dispoziție pentru alte lămuriri dacă vi le pot da“, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Bilete de tratament balnear 2024. Persoanele care pot beneficia de tratament gratuit. Noi avantaje pentru pensionari

Ministrul Muncii: Suntem conştienţi de nevoile persoanelor ajunse la pensie

„Suntem conştienţi de nevoile persoanelor ajunse la pensie, dar şi de ale celor care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale, şi încercăm să răspundem adecvat acestor situaţii. În acest an am reuşit să creştem bugetul alocat pentru biletele de tratament balnear şi să majorăm cu aproape 16.000 numărul locurilor pe care le asigurăm”, a declarat și ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucură Oprescu.

Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durata de 16 zile.

La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unităţi de profit, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, faţă de 59.580 de bilete de tratament în 2023.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel