duminică, septembrie 19, 2021

Vești bune! Se reia producția celui mai cunoscut medicament românesc.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Capitală va relua producția Polidinului, cel mai cunoscut

medicament românesc. Institutul „Cantacuzino” a accesat prin Programul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naţionale peste 300 de mii de lei, pentru a putea să-și dezvolte proiectele.

Lansarea Polidinului se va face în condiții total diferite, care să respecte întocmai standardele europene. Se preconizează ca lansarea noului medicament să aibă loc într-un an sau doi. Va fi un supliment alimentar în profilaxia şi terapia infecţiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătirile preoperatorii.

Se reia producția celui mai cunoscut medicament românesc

Colonel doctor Florin Oancea,

comandantul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, a dezvăluit că vaccinul antigripal se află în teste și ar putea fi lansat în 2021, dacă totul decurge normal.

„Polidinul este cel mai cunoscut produs farmaceutic românesc. De la preluarea Instititului de către Ministerul Apărării Naţionale am primit foarte multe semnale prin care ni se cere să reluăm producţia. Motiv pentru care, la nivelul Institutului s-a analizat posibilitatea producerii polidinului respectând standardele europene, şi am ajuns la concluzia că acesta nu mai poate fi produs în vechile condiţii.

Acesta a fost şi motivul pentru care în 2011 a fost suspendată

licenţa de producţia a Polidinului. Astfel, Departamentul de Cercetare a trecut la lucru şi în acest moment printr-un proiect avem în studiu şi sperăm să dezvoltăm un produs imunomodulator Polidin.

Acesta va fi tot un supliment alimentar şi va putea fi utilizat în profilaxia şi terapia infecţiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătirile preoperatorii. Produsul este în cercetare şi ar putea fi lansat pe piaţă într-un an sau doi”, a declarat comandantul Institutului, marți, într-o conferinţă de presă.

Orostim, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante

Până la lansarea pe piață a Polidinului, Institutul Cantacuzino intenționează să lanseze un nou produs. Este vorba de Orostim, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante destinat persoanelor cu imunitate scăzută.

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reuşit într-un timp scurt să finalizeze un proiect prin care Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, la sfârşitul acestui an, un nou produs imunomodulator.

De fapt, este relansarea produsului Orostim sub formă de capsule. Acesta este un supliment

alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante”, a mai spus colonelul doctor Florin Oancea.

Acesta a mai precizat că precizând că acest produs va duce la creşterea stimulării imunităţii.

 

Ultimele stiri