Sari la conținut

Vești proaste despre Bruce Willis! Care este starea de sănătate a marelui actor

Starea de sănătate a actorului se degradează
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Demență frontotemporală

Bruce Willis trece prin clipe cumplite, de ceva timp! Actorul american suferă de demență frontotemporală. Anunțul a fost făcut public de familia acestuia pe rețelele sociale, în luna februarie a acestui an, iar acum starea acestuia de sănătate s-a degradat.

Bruce Willis nu mai poate să vorbească

În primăvara anului 2022, lui Bruce Willis i s-a pus diagnosticul de afazie, o boală neurodegenerativă care afectează vorbirea. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit de atunci treptat.

Bruce Willis
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Glenn Gordon Caron, regizor de renume și un apropiat prieten al actorului american, a dezvăluit câteva informații despre starea de sănătate a acestuia. A lăsat să se înțeleagă că Willis nu o duce prea bine.

„Sentimentul meu este că, în primele 2-3 minute, știe cine sunt. Nu mai poate să vorbească. Era, pe vremuri, un cititor înfocat – nu voia să știe oamenii lucrul acesta – iar acum nu mai citește deloc. Toate abilitățile de vorbire au dispărut, chiar dacă el încă e Bruce. Când ești cu el îți dai seama că este același Bruce și ești recunoscător că este acolo, dar și-a pierdut bucuria de trăi”, a mărturisit regizorul Caron.

Ce este demența frontotemporală (FTD)

Este o afecțiune mai puțin întâlnită care provoacă perturbări în comportament și comunicare. Aceasta se manifestă prin simptome precum dificultăți în mișcare și pierderea controlului asupra funcțiilor fiziologice legate de urinare sau defecare. Precum și slăbiciune musculară.

Cei mai afectați sunt lobii temporali și frontali, urmați de lobul parietal, talamusul și nucleii subtalamici, substanța neagră și globus pallidus. Termenul demență frontotemporală include mai multe tipuri de demență. Și anume, demența frontotemporală (boala lui Pick) – despre care vom discuta în acest articol. Afazie progresivă primară și demență semantică, potrivit sfatulmedicului.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: