luni, octombrie 25, 2021

Pierderea dorinţei sexuale în perioada imediat următoare apariţiei unui copil este ceva cât se poate de firesc pentru orice femeie. Cercetătorii care au studiat comportamentul sexual al femeii după naştere

sunt de părere că pierderea libidoului este pur şi simplu o formă de contracepţie pe care mama Natură o aplică pentru a se asigura că mama nu va rămâne din nou gravidă, la un interval de timp prea scurt.

Sigur că lumea, aşa cum arată ea astăzi, a evoluat suficient de mult, au apărut o mulţime de metode contraceptive tot mai sigure, însă instinctele nu pot fi păcălite, aşa că în mod natural femeile îşi pierd dorinţa sexuală o perioadă de timp după ce au născut.

Femeile fac sex prea repede după naștere din dorința de a-și satisface partenerul

Prima greşeală pe care o fac majoritatea

cuplurilor, la scurt timp după naşterea unui copil, este faptul că, din dorinţa de a-şi satisface partenerul, cele mai multe femei vor face dragoste chiar dacă ele nu simt nevoia de a avea relaţii intime. Acest lucru poate le poate provoca chiar dureri serioase unora şi, în acelaşi timp, data viitoare când vor dori să facă sex vor fi mult mai retincente şi mai tensionate în pat.

Lubrifianţii care se găsesc în magazinele de specialitate sunt o soluţie bună pentru a evita o parte dintre dureri, însă nimic nu poate substitui un preludiu senzual care într-adevăr să le stârnească dorinţa ambilor

parteneri.

În primele şase săptămâni după naştere durerile din timpul sexului sunt normale

Dacă resimţiţi dureri în timpul partidelor de sex chiar şi după ce au trecut şase săptămâni de la naştere, specialiştii vă recomandă să mergeţi totuşi la o consultaţie pentru a fi siguri că totul este în regulă.

În mod normal, în primele şase săptămâni de după naştere libidoul femeii este mai scăzut şi din cauza schimbărilor hormonale care pot cauza chiar şi unele depresii. Echilibrul hormonal din corpul femeii ar trebui să se regleze de la sine în câteva săptămâni. Dacă simptomele unei depresii

se fac resimţite tot mai evident, împreună cu pierderea apetitului sexual, este nevoie de vizita unui medic şi de un set de analize.

Sarcina, naşterea şi primele luni de viaţă ale bebeluşului o epuizează pe mămică

O altă cauză a pierderii interesului pentru sex în cazul unei femei după ce a născut poate fi tocmai epuizarea fizică. Sarcina poate fi extrem de solicitantă pentru corp, la fel şi naşterea şi îngrijirea ulterioară a copilului. Multe tinere mămici nu dorm mai mult de patru ore fără întrerupere timp mai multe luni bune, tocmai pentru a avea grijă de copil. Toate acestea se acumulează

într-o stare profundă de oboseală.

Bărbaţii se confruntă şi ei cu probleme sexuale din cauza apariției unui copil

Nici pentru bărbaţi nu este mai uşor de trecut această perioadă. Conform unor studii, mulţi bărbaţi, după ce devin tătici, se confruntă cu următoarea problemă: consideră sexul ca pe ceva murdar, ceva ce în mintea lor nu poate fi asociat cu persoana care are grijă de copilul său.

În această situaţie, bărbaţii pot avea probleme în a menţine fermă erecţia sau probleme cu ejacularea precoce.

Ultimele stiri