VIDEO. Cel mai simplu remediu natural făcut în casă care te scapă de arsurile la stomac şi de refluxul gastric

Refluxul gastric, care reprezintă adesea cauza arsurilor la stomac chinuitoare, provoacă multă suferinţă persoanelor care se confruntă cu acest diagnostic.

Atunci când situaţia se agravează, scade considerabil calitatea vieţii unui bolnav cu tulburări gastrointestinale.

Boala de reflux gastroesofagian, denumită și esofagită de reflux, apare atunci când conținutul acid din stomac se întoarce în esofag, provocând iritații ale mucoasei ce căptușește la interior această porțiune a tubului digestiv.

Printre simptomele supărătoare se numără arsurile la stomac, durerea intensă în zona sternului, eructaţiile, balonarea, greaţa şi senzaţia de vomă, digestia dificilă şi dureroasă, flatulenţa.

Cel mai bun tratament pentru arsurile gastrice

Nutriţionistul Nat Hawes, autorul cărţii „Terapii naturiste”, susţine că simptomele refluxului gastric pot fi uşurate cu ajutorul unor remedii simple, preparate în casă.

Potrivit specialistului, cel mai bun tratament pentru arsurile gastrice îl reprezintă o combinaţie simplă de oţet de mere cu miere şi lămâie.

„Se pun consumă două linguriţe de oţet de mere amestecate cu miere sau cu lămâie. Acest remediu poate părea contradictoriu acelor persoane care cred că indigestia sau refluxul gastrosofagian este provocat de excesul de acid din stomac.

Cercetările medicale au dovedit însă că este vorba de un mit: stomacul produce prea puţin acid clorhidric care să digere alimentele ingerate zilnic”, a explicat dr. Hawes.

 

De aceea apar regurgitaţiile din stomac. Odată cu înaintarea în vârstă creşte nivelul de aciditate, însă cantitatea de acid scade şi atunci apare acest dezechilibru resimţit de multe ori sub forma arsurilor la stomac.

Pentru a balansa lucrurile, nutriţionistul recomandă consumul de murături, supa de soia, varza murată şi alte alimente fermentate. De asemenea, foarte benefic este şi sucul de aloe vera.

 

În plus, specialistul spune că primul lucru pe care ar trebui să-l facă o persoană dimineaţa, la trezire, este să consume un pahar de apă căldută cu lămâie pe stomacul gol, pentru a echilibra în mod natural nivelul de aciditate, fiind de ajutor şi în procesul de digestie pe tot parcursul zilei.

Medicii, citaţi de actualno.com, atrag atenţia că unele medicamente pot înrăutăţi situaţia, cum sunt de pildă tratamentele pentru hipertensiunea arterială sau medicaţia anti-inflamatorie.

Recent Posts

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

15 minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

34 de minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

55 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

o oră ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

2 ore ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar