vineri, iunie 2, 2023

Refluxul gastric, care reprezintă adesea cauza arsurilor la stomac chinuitoare, provoacă multă suferinţă persoanelor care se confruntă cu acest diagnostic.

Atunci când situaţia se agravează, scade considerabil calitatea vieţii unui bolnav cu tulburări gastrointestinale.

Boala de reflux gastroesofagian, denumită și esofagită de reflux, apare atunci când conținutul acid din stomac se întoarce în esofag, provocând iritații ale mucoasei ce căptușește la interior această porțiune a tubului digestiv.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Printre simptomele supărătoare se numără arsurile la stomac, durerea intensă în zona sternului, eructaţiile, balonarea, greaţa şi senzaţia de vomă, digestia dificilă şi dureroasă, flatulenţa.

Cel mai bun tratament pentru arsurile gastrice

Nutriţionistul Nat Hawes, autorul cărţii „Terapii naturiste”, susţine că simptomele refluxului gastric pot fi uşurate cu ajutorul unor remedii simple, preparate în casă.

Potrivit specialistului, cel mai bun tratament pentru arsurile gastrice îl reprezintă o combinaţie simplă de oţet de mere cu miere şi lămâie.

„Se pun consumă două linguriţe de oţet de mere amestecate cu miere sau cu lămâie. Acest remediu poate părea contradictoriu acelor persoane care cred că indigestia sau refluxul gastrosofagian este provocat de excesul de acid din stomac.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

Cercetările medicale au dovedit însă că este vorba de un mit: stomacul produce prea puţin acid clorhidric care să digere alimentele ingerate zilnic”, a explicat dr. Hawes.

 

De aceea apar regurgitaţiile din stomac. Odată cu înaintarea în vârstă creşte nivelul de aciditate, însă cantitatea de acid scade şi atunci apare acest dezechilibru resimţit de multe ori sub forma arsurilor la stomac.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

Pentru a balansa lucrurile, nutriţionistul recomandă consumul de murături, supa de soia, varza murată şi alte alimente fermentate. De asemenea, foarte benefic este şi sucul de aloe vera.

 

În plus, specialistul spune că primul lucru pe care ar trebui să-l facă o persoană dimineaţa, la trezire, este să consume un pahar de apă căldută cu lămâie pe stomacul gol, pentru a echilibra în mod natural nivelul de aciditate, fiind de ajutor şi în procesul de digestie pe tot parcursul zilei.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

Medicii, citaţi de actualno.com, atrag atenţia că unele medicamente pot înrăutăţi situaţia, cum sunt de pildă tratamentele pentru hipertensiunea arterială sau medicaţia anti-inflamatorie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private