marți, martie 2, 2021

Vindecă răni, iritații, arsuri şi eczeme. Este totodată un aliment esențial pentru copii. Are cele mai importante acțiuni terapeutice  atunci când vorbim de tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă,  prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții. 

Sunt recomandați, de asemenea, în curele pentru slăbit, penru că au  un număr mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori)  și sunt buni pentru  sănătatea ochilor. De asemenea, morcovii ajută  în vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gândit.

Morcovii conțin vitaminele  B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un  aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Este totodată  o sursă foarte bună de antioxidanţi naturali contra cancerelor.

Consumul de morcovi reglează tranzitul intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

Este bun și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea,  are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

 

Ultimele stiri

Parteneri