Sari la conținut

Vinul, complet interzis pentru aceste persoane! Un singur pahar poate declanșa o comă

Se spune că un pahar de vin este sănătate curată, însă pentru anumite persoane poate fi cel mai periculos lucru. Vinul nu este deloc recomandat în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni.

Vinul este, într-adevăr, bogat în antioxidanți valoroși pentru organism. Totuși, este și foarte dulce, ceea ce poate pune în pericol persoanele care suferă de diabet.

Leann Poston, de la Invigor Medical, susține că vinul poate avea un efect pronunțat asupra glicemiei, mai ales dacă este băut pe stomacul gol, înainte de alte alimente.

„Oamenii cu diabet ar trebui să fie foarte atenți când consumă vin. Consumul de alcool pe burta goală poate scădea semnificativ glicemia și poate duce la hipoglicemie severă, care poate duce la o comă diabetică”, susține Leann Poston, potrivit DC News.

Vinul, periculos pentru diabetici

De asemenea, vinul nu este un pericol numai pentru diabetici. Vinul  este complet interzis în cazul administrării medicamentelor, în în cazul sedativelor și analgezicelor.

Sedativele și analgezicele sunt deprimante, ceea ce înseamnă că încetinesc activitatea creierului, iar alcoolul face același lucru”, spune Poston.

De fapt, conform unui raport din 2014 publicat în revista CDC Morbidity and Mortality Weekly, alcoolul a fost implicat în 18,5% din vizitele la urgente provocate de analgezice opioide și în 22,1% din decesele cauzate de analgezice opioide. Astfel, vinul nu este deloc recomandat împreună cu analgezice și sedative, notează sursa citată.

Disulfiramul, un medicament folosit pentru tratarea alcoolismului cronic, poate avea reacții adverse grave dacă este combinat cu vin. Astfel, medicii recomandă evitarea combinațiilor de vin cu medicamente de orice fel.

Dacă consumați alcool în timp ce luați acest medicament, puteți anticipa dureri de cap, vărsături, greață, slăbiciune, modificări ale respirației și ale ritmului cardiac”, spune Poston.

Vinul, periculos și pentru persoanele cu astm

Totodată, în mod surprinzător, dacă aveți astm bronșic, un pahar sau două de vin vă poate face mai susceptibil la un atac de astm.

Astmaticii pot avea reacții adverse la vin din cauza sensibilității la sulfiți”, spune Chris Airey, director medical la Optimale, despre consumul vinului în cazul persoanelor cu astm.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: