marți, decembrie 7, 2021

‘Vinul este cel mai bun medicament din lume’ este, fără îndoială, o veste bună pentru amatorii de vin. Consumat în cantități mici, este un minunat remediu natural în multe boli, susține ziaristul specializat în științe Tony Edwards, în cartea sa ‘The Good News About Booze’, publicată recent.

În opinia lui Edwards, cele mai bune medicamente din lume sunt băuturile alcoolice. Aceste băuturi și îndeosebi vinul roșu sunt leacuri excelente împotriva guturaiului, a problemelor cardiace, dar și pentru libido, susține ziaristul citat.

Te-ar mai interesa: Avertisment dur: Următoarea pandemie ar putea fi m...

Tony Edwards a citit numeroase studii publicate în întreaga lume, printre care unul elaborat de cercetători de la Universitatea Harvard care timp de 12 ani au observat 12.000 de oameni cu hipertensiune arterială. Potrivit concluziilor studiului acestora, oamenii care beau vin roșu, în doze mici, riscă mai puțin să aibă o criză cardiacă.

Și riscul de cancer ar scădea semnificativ la consumatorii de vin. În cazul femeilor care beau zilnic, în cantități rezonabile, riscul de a face cancer la sân a scăzut cu 42%, iar la bărbați scade riscul de cancer de prostată, stomac și colon la patru pahare de vin băute pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Conform unui studiu realizat de cercetători canadieni, cei care beau un pahar de alcool din când în când riscă cu 13% mai puțin să facă diabet. În plus, osteoporoza de care suferă vârstnicii poate fi combătută cu un pahar de alcool consumat periodic, dar în cantități mici.

Tony Edwards le recomandă celor care au guturai să bea un pahar de vin alb, care, în plus, reduce cu 88% riscul de a se îmbolnăvi din nou.

Te-ar mai interesa: Se poate pune problema vaccinării obligatorii a co...

În sfârșit, băuturile alcoolice pot îmbunătăți semnificativ relațiile cu partenerul de viață. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință italieni în 2009, femeile care beau regulat câte un pahar de vin au o viață sexuală mai bogată decât celelalte.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri