marți, ianuarie 25, 2022

Prof. dr. Klaus Stöhr este virusolog german și epidemiolog. A lucrat pentru OMS timp de 15 ani și a condus programul global de gripă. A fost și coordonator pentru etiologia SARS. Etiologia se ocupă de cercetarea cauzelor, adică a dezvoltării bolilor.

“Avem nevoie de un plan de ieșire. Cum adaptăm măsurile la situația aflată în permanentă schimbare și la virusul care suferă modificări? În ceea ce privește incidența, nu mai poate fi gestionată de birourile de sănătate”, a spus acesta în podcastul „Bosbach & Rach – Die Wochenester”.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

In plus, medicul german a completat că, în contextul actual, izolarea contacților nu mai are sens. “Dacă o mare parte din populație este infectată și asimptomatică și are anticorpi, așa-numita carantină de depistare și urmărire a contactelor devine inutilă. Treci de la prima parte a pandemiei la cea de-a doua. În Africa de Sud, acest lucru a început deja.”

“Cea mai bună cale de ieșire din pandemie ar fi: mai întâi să te vaccinezi și apoi să te infectezi. Astfel, va exista apoi o protecție imunitară de lungă durată. Combinația dintre vaccinare și infecție este, de fapt, cea mai bună soluție.”

Te-ar mai interesa: Planta care poate „reduce semnificativ” zahărul di...

Cât despre dezbaterea politică despre vaccinarea obligatorie, fostul responsabil global al OMS pentru gripă spune: “Pentru Omicron, vaccinarea obligatorie vine prea târziu în această iarnă”, a concluzionat acesta în podcastul „Bosbach & Rach – Die Wochenester”, potrivit presseportal.de.


Când iese România din valul 5?

Alexandru Rafila a oferit noi declarații despre contextul actual. Ministrul Sănătății spune că nu mai vede urgența certificatului verde.

Te-ar mai interesa: Horoscop 24-30 ianuarie. Astrolog: Săptămâna este ...

“În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (…) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni.

Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie…”, a afirmat Alexandru Rafila, la Digi24.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

El a mai declarat că “protecţia împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică în acest moment faţă de această variantă, faţă de variantele anterioare”, dar că recomandă “cu tărie în continuare vaccinarea”, deoarece proporţia de cazuri grave şi de decese este mult mai mare la nevaccinaţi decât în rândul celor imunizaţi.

Ministrului Sănătăţii este de părere că certificatul verde ar fi fost necesar înainte de valul 4, dar pentru asta era nevoie şi de o decizie asumată politic, care n-a fost luată.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

“Certificatul verde nu este victima politicului, este până la urmă o chestiune care nu a fost asumată politic. Despre asta discutăm. Mie lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost încercarea asta de pasare permanentă a responsabilităţii, cine e de vină de această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului acesta verde sau a certificatului COVID”, a menţionat Rafila, conform Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private