sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Virusul care a provocat din nou teroare. Doliu în lumea medicală din Uganda. Ministerul Sănătății a declarat vineri că boala a infectat până acum 35 de persoane și a ucis șapte.

La scurt timp după anunțul făcut de Ministerul Sănătății, Un medic tanzanian care a contractat Ebola a murit. El este primul muncitor din domeniul sănătății ucis de boală în ultima epidemie din această țară.

Te-ar mai interesa: Un mare sfânt sărbătorim sâmbătă, 26 noiembrie! Es...

Virusul care a provocat din nou teroare: A ucis un medic. Lumea e în stare de șoc


Ministrul Sănătății: „Am pierdut primul nostru medic”

„Regret să anunț că am pierdut primul nostru medic, Dr. Mohammed Ali, un bărbat de 37 de ani, cetățean tanzanian”, a scris pe Twitter ministrul sănătății, Jane Ruth Aceng.

Ali a fost testat pozitiv la Ebola pe 26 septembrie și a murit în timp ce primea tratament la un spital din Fort Portal, un oraș situat la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala Kampala, conform Reuters.

Autoritățile din estul Africii au anunțat apariția febrei hemoragice mortale la 20 septembrie, declanșând temeri privind o criză majoră de sănătate în această țară cu 45 de milioane de locuitori.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Nu există niciun vaccin pentru tulpina sudaneză a bolii aflată la originea ultimelor infecții din Uganda.

Ali se număra printre cei șase lucrători din domeniul sănătății, printre care se numără medici, un anestezist și un student la medicină, care au contractat boala.

Ebola, un virus fără tratament cu o mortalitate extrem de mare. Boala se răspândește prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane infectate.

Te-ar mai interesa: Boala secolului care afectează din ce în ce mai mu...

Simptome EBOLA:

  • Slăbiciune intensă;
  • Dureri musculare;
  • Dureri de cap și de gât;
  • Vărsături;
  • Diaree și erupții cutanate.

Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo (RDC). De atunci, virusul, pentru care există două vaccinuri experimentale, dar niciun tratament, a provocat teroare în mai multe rânduri în Africa.

Declanşată în decembrie 2013 în Guineea, înainte de a se răspândi în Liberia şi apoi în Sierra Leone, țări vecine, epidemia din Africa de Vest s-a încheiat în 2016 după ce a afectat zece ţări, inclusiv Spania şi SUA, provocând peste 11.300 de morţi la circa 28.600 de cazuri înregistrate, din care peste 99% în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Un alt virus care face parte din aceeași categorie a ucis peste 200 de persoane în Angola în 2005, cel mai grav focar înregistrat vreodată, conform OMS.

MARBURG este virusul ce se transmite oamenilor de la liliecii de fructe şi se răspândeşte prin transmiterea fluidelor corporale. Este o boală severă, adesea fatală, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături cu sânge şi sângerare.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private