marți, iunie 6, 2023

Deși pare inofensiv, un virus comun poate cauza manifestări grave în organism. Acestea, în funcție de persoană și severitate, pot fi chiar letale, declanșând infecții la creier sau pneumonii fatale.

Virusul varicella-zoster, care provoacă vărsatul de vânt, este unul dintre cele mai periculoase virusuri, de fapt. Este adevărat că în multe cazuri acesta nu pune în pericol viața, însă anumite persoane pot suferi forme grave, care duc la deces.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Acest virus are o rată de reproducere foarte mare, de la 1 la 13. Acest lucru înseamnă că o persoană infectată poate răspândi virusul către alte 13 persoane.

Departamentul sanitar din Queensland spune că virusul se transmite cu mare uşurinţă celor care nu au mai fost infectaţi, dar şi celor care nu s-au vaccinat împotriva acestui virus.

De ce este periculos virusul varicella-zoster?

Robert Booy, expert în boli infecţioase la Universitatea din Sydney, susține că cifrele reflectă întocmai pericolul pe care virusul îl presupune și, de asemenea, transmisibilitatea acestuia.

„Rata de reproducere este între 3 şi 13. Asta înseamnă că o persoană infectată poate infecta la rându-i între 3 şi 13 persoane. Eforturile de distanţare socială şi fizică devin, practic, ineficiente în faţa unui virus care se transmite atât de uşor”, a declarat expertul, conform sursei citate, notează DC News.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Vărsatul de vânt se transmite prin contact direct, dar şi prin aer sau prin contactul cu fluidele care ies din bubele provocate de această boală.

Virusul, foarte periculos pentru adulți

Clare Walker, secretar al Asociaţiei Medicilor din mediul rural din Queensland, transmite că este important ca toată lumea, dar mai ales femeile însărcinate, să verifice dacă sunt vaccinate împotriva acestui virus.

„Este cu noi de mult timp şi va mai fi, probabil, pentru la fel de mult timp. Nu este un virus de care vom scăpa. Tocmai de aceea, este important să verificăm dacă sunt copii mai mari, adolescenţi, adulţi tineri, care au avut boala şi care nu s-au vaccinat în copilărie. Mergeţi la medicul de familie, verificaţi-vă istoricul.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

E foarte important, pentru că adulţii pot face encefalită, o infecţie în creier adică, sau pot avea pneumonii severe, care pot fi fatale”, a declarat Walker.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private