Sari la conținut

Vișinele, ”medicament” natural anti-îmbătrânire

vișine
vișine

Cu gustul lor dulce-acrișor, vișinele sunt fructele potrivite pentru zilele calde de vară.

Vișinele conțin: apă, zaharuri, acizi, substanțe tanoide, proteine, pectine, săruri minerale, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, PP, acid folic, vitamina E. Ele au o valoarea energetică de circa 63 kcal la 100 g.

Aceste fructe contribuie la întârzierea procesului de îmbătrânire prin îmbunătățirea compoziției chimice a sângelui, la ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare și la atenuarea stresului psihic și a anemiei.

Vișinele conțin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea și menține elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor. De asemenea, vișinele conțin foarte mulți antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului și duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.

Cura de vișine (fructe proaspete sau suc) este indicată diabeticilor datorită vitaminei E și levulozei.

Potasiul pe care îl conțin contribuie la furnizarea unei cantități de energie optimă organismului, dar și la arderea caloriilor. Prin urmare, vișinele ajută la reducerea țesuturilor adipoase. Ele au rolul de a reface fibrele musculare, ajutând organismul să se relaxeze și să slăbească, în același timp.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.