Sari la conținut

Vitamina B3 pentru sănătatea pielii: 5 legume de iarnă care vă pot proteja pielea de razele UV dăunătoare

Vitamina B3

Un nou studiu a descoperit recent că un consum ridicat de vitamina B3 ne poate ajuta să ne protejăm corpul de efectele cauzate de razele UV dăunătoare.

Vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, este un nutrient important din corpul nostru care poate contribui la o digestie mai bună, la gestionarea diabetului, la reducerea riscurilor legate de inimă și multe altele. Este o vitamină solubilă în apă care se deplasează prin fluxul sanguin și se epuizează foarte des. Prin urmare, aprovizionarea constantă cu vitamina B3 este o necesitate pentru fiecare persoană. Pe lângă faptul că este bună pentru intestine și inimă, această vitamină are și un efect pozitiv asupra sănătății pielii noastre. Conform experților, ne protejează de daunele provocate de soare și are efecte anti-îmbătrânire.

Citeste si:

Pe lângă beneficiile știute deja, un nou studiu a descoperit recent că un consumul ridicat de vitamina B3 poate ajuta la protejarea corpului nostru de daunele grave cauzate de razele UV dăunătoare, inclusiv cancerul de piele non-melanom. Constatările au fost prezentate la cel de-al 29-lea Congres al Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie (EADV) – EADV Virtual.

Ținând cont de acest lucru, vă propunem câteva opțiuni vegetale bogate în vitamina B3, care sunt disponibile în timpul iernii. Hai să aruncăm o privire!

Cele 5 legume de iarnă bogate în vitamina B3

  1. Mazăre verde – Una dintre cele mai frecvente legume de iarnă, mazărea verde este încărcată cu niacină și antioxidanți care pot reduce riscurile de cancer. Pe lângă acestea, mazărea verde conține și vitamina K, fibre și alți nutrienți importanți despre care se știe că au mai multe beneficii pentru sănătate.
  2. Cartofi dulci – De asemenea, cunoscut sub numele de shakarkandi, această legumă rădăcină nu numai că vă ajută să preparați preparate delicioase pe timp de iarnă, dar oferă și mai multe beneficii pentru sănătate. Vă oferă o cantitate suficientă de vitamina B3 ce vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă.
  3. Spanac – Beneficiile spanacului nu sunt un secret pentru nimeni. Este crocant, sănătos și vă ajută să preparați mâncăruri sănătoase oricând doriți. Adăugați-l în dieta voastră pentru a obține o doză bună de vitamina B3 în mod regulat.
  4. Broccoli – Broccoli este o legumă îmbogățită cu vitamine, care poate face minuni pentru mintea și corpul vostru în general, inclusiv pentru îmbunătățirea sănătății pielii.
  5. Varză – Varza este încărcată cu niacină și ajută la o bună funcționare a digestiei și a metabolismului. Includeți varza în dieta voastră și asigurați-i corpului nutrienți esențiali pentru bunăstarea generală.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.