Categories: Stil de viaţă

Cea mai bună vitamină pentru piele. Amână îmbătrânirea și ține la distanță radicalii liberi

Vitamina care hrănește pielea și o protejează. Previne îmbătrânirea și conferă luminozitate tenului! Unul dintre beneficiile vitaminei C este acela că ajută și previne îmbătrânirea pielii, ținând la distanță acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

În plus, această vitamină poate să reducă aspectul petelor pigmentare, uniformizând culoarea tenului, oferindu-i un plus de luminozitate. O mulțime de creme sau seruri au în compoziție vitamina C, tocmai pentru beneficiile incontestabile pe care aceasta le aduce sănătății pielii.

Vitamina C este solubilă în apă și este prezentă în mod natural în anumite alimente. Cele mai bune surse pentru vitamina C sunt legumele și fructele, precum ardeiul gras, conopida, broccoli, pătrunjelul, roșiile, cartofii, varza, căpșunile și citricele: portocale, lămâi, grepfrut.

Vitamina C previne îmbătrânirea pielii şi pierderea strălucirii naturale. Specialiștii atrag atenția asupra faptul că sunt  mai multe forme de vitamina C şi fiecare dintre ele are proprietăţi antioxidante puternice ce previn apariţia liniilor fine şi a ridurilor. De asemenea, folosită zilnic în ritualul de îngrijire, vitamina C uniformizează tonul pielii, hidratează, revitalizează şi menţine aspectul tânăr pentru mai mult timp.  De exemplu, dacă vei aplica zilnic pe față, vitamina C sub  formă de unguent, acidul ascorbic va face ca tenul tău să capete un aspect tânăr și în plus, va preveni apariţia liniilor fine şi protejând suprafaţa de elementele externe dăunătoare precum praf, vânt şi soare.

Totodată, această vitamină protejează pielea de inflamaţii şi stimulează producţia de colagen, ajutând epiderma să se refacă, minimizând semnele roşii provocate de erupţii cutanate sau acnee. De asemenea, ajută la dispariția petelor roșii apărute în urma acneei.

Mai mult, vitamina C ajută epiderma să lupte împotriva radicalilor liberi, o protejează de efectele negative ale radiaţiilor UV, iar atunci când este folosită constant, oferă tenului un plus de luminozitate.

Proprietățile antioxidante ale vitaminei C joacă un rol în sinteza colagenului și contribuie la tratarea arsurilor solare. Administrarea orală a vitaminei C sau aplicarea topică a uleiului de vitamina C poate contribui la îmbunătățirea stării. Dar este important de reținut că vitamina C trebuie utilizată doar ca un supliment la protecția solară, nu ca înlocuitor.

De asemenea, vitamina C poate să reducă cearcăne și pungile inestetice de sub ochi.

Sunt și studii care au arătat că vitamina C contribuie la accelerarea procesului de vindecare a organismului. Altfel spus, ajută la ameliorarea petelor sau a cicatricilor.

Atunci când ai pielea uscată, vitamina C este cel mai bun aliat al tău. Poți utiliza creme care conțin această vitamină și vei observa cum tenul tău devine luminos, hidratat și sănătos.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia