Cancerul colorectal este a treia cea mai comună formă de cancer și a patra cauză de mortalitate prin cancer, în lume.
Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că vitamina D ar putea avea un rol de prevenție împotriva cancerului colorectal. Această vitamină este produsă în mod natural de organism în urma expunerii la soare dar se găsește și în anumite alimente.
Rolul vitaminei D în organism este să ajute sistemul imunitar și să contribuie la absorbția calciului. Anumite studii au scos la iveală că această vitamină reduce riscul apariției sclerozei multiple, a simptomelor astmului și a atacului de cord.
”Persoanele care au un nivel crescut de vitamina D în sânge, au un risc mai mic să dezvolte cancer colorectal. Potrivit testelor de laborator, vitamina D întărește sistemul imunitar prin activarea celulor T care atacă celulele canceroase”, explică dr. Shuji Ogino, coordonatorul studiului.
Medicul a mai spus că prin intermediul acestui studiu a vrut să demonstreze dacă cele două fenomene au legătură: contează rolul vitamine D în stimularea sistemului imunitr să lupte cu cancerul?
Oamenii de știință au strâns date de la 170,000 de oameni în cadrul a două proiecte de lungă durată: Nurses’ Health Study și Health Professional Follow-up Study.
”Acesta este primul studiu care a scos la iveală că vitamina D întărește sistemul imunitar în lupta cu cancerul”, a adăuga dr. Ogino.
Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…
O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…
Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…
Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…