Sari la conținut

Vitamina care trebuie consumată înainte de a merge la culcare pentru a slăbi în mod natural

vitamina e
Sursă foto: Unsplash
Cum se iau corect vitaminele

Nu este niciun secret că pierderea în greutate nu este o sarcină ușoară; de fapt, este nevoie de disciplină și de mult efort fizic și nutrițional pentru a ajunge la greutatea dorită. În plus, faptul de a avea o greutate corporală bună poate reduce, de asemenea, probabilitatea de a dezvolta probleme de sănătate legate de greutate, cum ar fi obezitatea și excesul de greutate.

Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, excesul de greutate crește riscul apariției multor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă, bolile renale și anumite tipuri de cancer. Astfel, cele mai bune modalități de a ține greutatea sub control sunt: consumul de alimente bogate în vitamine, minerale și fibre; limitarea consumului de alcool; găsirea unor modalități mai sănătoase de a pregăti alimentele, cum ar fi utilizarea unor uleiuri de gătit mai sănătoase și coacerea sau prăjirea la grătar în loc de prăjire; și practicarea unei activități fizice mai intense.

Vitamina care trebuie consumată înainte de a merge la culcare pentru a slăbi în mod natural

În fața suplimentelor alimentare, este esențial să se includă anumite vitamine în organism pentru a facilita procesul de slăbire. De fapt, site-ul Saber Vivir evidențiază proprietățile antioxidante ale vitaminei B3, cunoscută și sub numele de nicotamină. Acest nutrient puternic acționează ca precursor natural al unei molecule (nicotinamida adenină dinucleotidă sau NAD+) și se găsește în alimente și este utilizat ca supliment alimentar.

Ca atare, molecula NAD+ este foarte importantă pentru metabolismul energetic al celulelor. Atât de mult încât un nivel scăzut favorizează acumularea de grăsime. Ca răspuns la acest lucru, cercetările CIBERDEM au arătat că administrarea de nicotinamidă reușește să crească nivelul acestei molecule la șoareci. Această cercetare, care a fost publicată în revista Molecular Nutrition and Food Research, detaliază faptul că, atunci când se administrează nicotinamidă, nivelul de NAD+ crește și acesta este cel care mărește cheltuielile energetice.

„Cercetarea CIBERDEM se bazează pe ideea că obezitatea este o boală a țesutului adipos și că nicotinamida acționează preferențial în acest țesut ca un „arzător de grăsimi”, inducând formarea țesutului adipos brun”, indică site-ul.

Alimente bogate în vitamina B3

Medline Plus detaliază că niacina ajută la funcționarea sistemului digestiv, a pielii și a nervilor și este, de asemenea, importantă pentru transformarea alimentelor în energie. Cel mai bine este inclusă în dietă prin intermediul alimentelor care o conțin:

  • Lapte
  • Ouă
  • Pâine și cereale îmbogățite
  • Orez
  • Pește
  • Carne slabă
  • Leguminoase
  • Arahide
  • Păsări de curte

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.