Sari la conținut

Vitamina cu efect de botox. O femeie de aproape 70 de ani spune că o folosește zilnic și tenul ei arată perfect

Din cuprinsul articolului

Vitamina cu efect de botox. Un youtuber de aproape 70 de ani are o piele aparent impecabilă, a vorbit într-unul dintre filmulețele pe care le postează online, despre rutina sa de îngrijire a pielii, adresându-se persoanelor care au acuzat-o că are botox.

„Am 68 de ani. Nu pot, din motive medicale, să-mi fac vreodată injectări cu botox, acid hialuronic sau operații estetice. Deci, depind de rutina de îngrijire a pielii,” a explicat ea, potrivit thesun. 

În subtitrarea videoclipului ei, femeia a scris că suferă de boala Chron, o afecțiune a tractului digestiv.

Melissa a povestit apoi exact cum a avut grijă de pielea ei de-a lungul anilor și ce soluții au ajutat-o să își mențină pielea tânără.

Vitamina A are efect de botox

„Am folosit Retin-A sau Tretinoin din 1987 sau 1988, adică vitamina A,” a menționat Melissa.

Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plasticieni, tratamentul topic cu vitamina A îmbunătățește aspectul cosmetic al pielii, dar ajută și la tratarea unor probleme funcționale ale pielii, cum ar fi acneea și afecțiunile precanceroase, cum ar fi keratozele actinice.

Melissa a spus că a început să folosească sistemul Obagi Nu Derm câțiva ani mai târziu, dar acum folosește doar două dintre produsele lor.

Marca de îngrijire a pielii Obaji NU Derm oferă tratamente pentru piele care necesită prescripție medicală menite să uniformizeze nuanța pielii și să ajute la tratarea hiperpigmentării, a melasmei și a petelor de la soare. De asemenea, aceste produse ajută pielea să apară mai plină și să-și îmbunătățească laxitatea.

APT Medical Aesthetics a remarcat că „laxitatea pielii apare atunci când pielea își pierde fermitatea și structura și devine slăbită și începe să se lase”, un semn comun al îmbătrânirii.

Melissa a explicat că unul dintre ingredientele de bază ale mărcii este hidrochinona, un agent topic folosit special pentru a viza hiperpigmentarea.

De asemenea, ea a precizat că folosește un ser cu vitamina C, deși nu a numit produsul specific.

Și, în cele din urmă, Melissa a spus că evită să folosească creme hidratante, care pare să fie păcatul principal de îngrijire a pielii pentru majoritatea dermatologilor moderni.

„Nu hidratez, îmi las pielea să se decojească după ce se usucă inițial, apoi faptul că nu folosesc cremă hidratantă determină organismul să producă colagen”, a explicat ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel