marți, martie 21, 2023

Aproape 60% dintre copii și adulți au deficit de vitamina D. Aceasta înseamnă că au nevoie de suplimente zilnic. Se numește administrare continuă.

Dr. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog a explicat pentru stirileprotv: „E mai eficient să iei vitamina D cu un pahar de lapte decât cu un pahar de apă și poate fi stocată în țesutul adipos și ficat, ceea ce e un lucru bun. Vitamina D se poate depozita în țesutul adipos și poate fi eliberată de acolo. Necesarul e între 400 și 800 de unități”.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Cum se ia corect vitamina D

La valori normale de vitamina D în sânge veți absorbi 30% din calciul prezent în alimente. La deficit de vitamina D se absoarbe sub 10%.

Dacă organismul rămâne fără calciu în sânge îl extrage din oase – situație dramatică în copilărie, adolescență și la menopauză.

Iuliana Vasilache, farmacist primar: „Administrarea de vitamina D înseamnă absorbție mai mare de calciu, ori calciul are tendința să se acumuleze în organe la care nu ar trebuie. De exemplu, la nivel renal”.

Ca acest lucru să nu se întâmple e nevoie de vitamina K2. Activează o proteină numită osteocalcina, care e folosită în fixarea și direcționarea calciului la nivel osos, la nivel dentar – unde e nevoie.

Te-ar mai interesa: Luna Nouă în Berbec 2023: Ce înseamnă și ce zodii ...

Formula chimică corectă este, de fapt, vitamina D + vitamina K2 + magneziu.

Iuliana Vasilache, farmacist primar: „Magneziul este un microelement implicat în aproape 300 de reacții enzimatice. Atât vitamina D3, cât și vitamina K2 au nevoie de magneziu în procesul lor de transformare metabolică”.

Adică în procesul prin care pot fi folosite corect de propriul organism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private