Din cuprinsul articolului
Lipsă de vitamine, simptome. Vitamina E ne protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, dar şi de boli precum Alzheimer şi cancer. Mai mult, are un rol esențial în asigurarea imunității organismului și asigură sănătatea pielii. Fiind una dintre cele mai patru vitamine solubile care este vitală pentru buna funcţionare a organismului.
Beneficiile uleiului de vitamina E derivă din două caracteristici cheie: proprietățile sale antioxidante, care pot combate inflamația și încetini efectele radicalilor liberi și au proprietăți care duc la o bună hidratare a pielii. Concret, vitamina E este un antioxidant liposolubil ce protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.
Carența de vitamina E este întâlnită în cazul persoanelor care au malnutriție. Principalele simptome sunt de regulă neurologice. De exemplu, persoana în cauză poate să aibă probleme de pierdere a echilibrului și a coordonării, leziuni ale nervilor sau ale retinei, sau sunt prezente tulburări de dispoziție.
Specialiștii spun că doza zilnică recomandată la adulți este de 15 mg, la copilul cu vârstă între 9 și 13 ani de 11 mg, si între 4 și 8 ani de 7 mg. Cei care au între 1 și 3 ani doza este de 6 mg. Atenție! Medicii spun că dozajul exagerat poate dăuna sănătății, poate să fie toxic și duce la simptome precum oboseală, crampe musculare sau diaree. De aceea, numai medicul îți poate spune ce alimente bogate în vitamina E să consumi sau care este doza de vitamina E necesară pentru tine. De exemplu, un consum prea mare de vitamina E din suplimente alimentare poate genera probleme de coagulare a sângelui sau poate împiedica procesul natural de cicatrizare a rănilor. În plus, poate provoca stări de greață și dureri de cap, iar în cazuri extrem de grave, poate conduce la sângerări la nivel cranian.
Cele mai bune surse de vitamina E: nucile, seminţele de floarea-soarelui, germenii de grâu, migdalele, alunele, migdalele, cătina, avocado, uleiul de măsline, spanacul, broccoli, kiwi, mango şi roşiile.
Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…
Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…
Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…
Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…
Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…
Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…