duminică, iunie 26, 2022

Vitamina pe care trebuie să o iei când zbori cu avionul. Dr. Cezar Amititeloaie a explicat care este motivul pentru care ai nevoie de acest supliment.

”Când zbori cu avionul ai nevoie de o doză mai mare de antioxidanți precum Vitamina C. În timpul unui zbor cu avionul se modifică presiunea atmosferică de la 760 mmHg până la 560 mmHg ceea ce determină deshidratare și creșterea stresului oxidativ.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

De asemenea, un zbor cu avionul te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit, deoarece aerul la mare altitudine este mai rarefiat și astfel te protejează mai puțin de efectul radiațiilor cosmice.

Ține minte! Când zbori cu avionul hidratează-te mai bine, consumă mai mulți antioxidanți din fructe și legume proaspete, și ia 1 -2 grame de Vitamina C din extracte naturale. Suplimentele sunt nutrienți de care avem nevoie, cu ajutorul cărora celulele corpului își fabrică moleculele necesare unei bune funcționări.

Hrana noastră trebuie să fie diversificată, dar pentru optimizarea nutrienților, ne pot ajuta și suplimentele din extracte naturale”, arată Dr. Cezar Amititeloaie, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...


Vitamina C este un antioxidant

Vitaminele sunt substanțe de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a crește și a funcționa normal. Vitamina C este un antioxidant.

Este important pentru piele, oase și țesutul conjunctiv. Promovează vindecarea și ajută organismul să absoarbă fierul.

Vitamina C provine din fructe și legume. Sursele bune ale acestei vitamine includ citricele, ardeii gras roșii și verzi, roșiile, broccoli și legumele cu frunze verzi. Unele sucuri și cereale au un plus de vitamina C.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Unii oameni au nevoie de vitamina C suplimentară:

  • Femei însărcinate sau care alăptează
  • fumători
  • Oameni care se recuperează după o intervenție chirurgicală
  • victime ale arsurilor

De mulți ani, vitamina C a fost un remediu pentru răceala obișnuită.

Cercetările arată că, pentru majoritatea oamenilor, suplimentele de vitamina C sau alimentele bogate în vitamina nu reduc riscul de răceală comună.

Cu toate acestea, persoanele care iau suplimente de vitamina C în mod regulat pot avea răceli puțin mai scurte sau simptome oarecum mai ușoare.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Luarea unui supliment de vitamina C după ce începe o răceală nu pare să ajute, scrie Medline Plus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private