Sari la conținut

Vitamine antioxidante care vă mențin creierul în formă

Vitamine pentru creier
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vitamine pentru creier și memorie

Creierul este organul principal al corpului nostru și este responsabil de procesarea informațiilor, de controlul funcțiilor corporale și de reglarea emoțiilor noastre. Capacitatea sa este esențială pentru a îndeplini sarcinile zilnice în mod eficient și eficace.

Concentrarea, un aspect crucial al performanței cognitive, este influențată de o serie de factori, iar nutriția joacă un rol major în acest sens.

Un aport adecvat de vitamine poate contribui la menținerea sănătății creierului și, prin urmare, la îmbunătățirea capacității de concentrare. Așadar, aflați de ce vitamină aveți nevoie pentru a vă recupera și a o menține.

Alimentație sănătoasă: vitaminele de care are nevoie creierul dvs.

Creierul este un organ complex care are nevoie de o gamă largă de nutrienți pentru a funcționa corect.

Vitaminele sunt un grup de nutrienți esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur și joacă un rol important în multe procese corporale, inclusiv în creșterea, dezvoltarea și repararea celulelor.

Potrivit lui Raúl Gómez Chamizo, profesor al diplomei de nutriție umană și dietetică la Universitatea Internațională din La Rioja (UNIR), „creierul are nevoie de mai mulți nutrienți, toți la fel de importanți”.

Dintre vitaminele antioxidante care se remarcă, creierul are nevoie:

Vitaminele B1, B2, B3 și B5: acestea sunt necesare pentru metabolismul carbohidraților, producția de energie și funcția nervoasă.

Vitaminele B6 și B12: sunt necesare pentru producția de energie, funcția nervoasă și sinteza neurotransmițătorilor.

Vitaminele C și E: sunt antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și sunt importante pentru funcția nervoasă.

Care sunt alimentele care vă ajută să vă recâștigați concentrarea?

Deși există o mare varietate de alimente care permit creierului să funcționeze corect, recunoașterea lor va oferi beneficii mai mari pentru sănătate.

Peștele gras: fructele de mare furnizează proteine și acizi grași cu valoare biologică ridicată, omega-3 DHA, vitamina B12, iod și seleniu. Se recomandă să îl consumați de cel puțin 3 sau 4 ori pe săptămână.

  • Ouă: furnizează proteine de înaltă calitate și lecitină, prezentă în gălbenuș. Se recomandă să fie consumat în fiecare zi.
  • Legume și verdețuri bogate în apă: se recomandă consumul zilnic.
  • Fructe acide: bogate în apă și vitamina C, se recomandă să le consumați în fiecare zi.
  • Nuci: furnizează vitamine, minerale și grăsimi și ajută la menținerea creierului în formă. Se recomandă să mâncați o porție mică în fiecare zi.
  • Apă: consumul acesteia este esențial pentru ca organismul să funcționeze normal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel