miercuri, martie 29, 2023

Sănătatea creierului depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. Alimentația este foarte importantă în acest context, întrucât ea asigură toți nutrienții de care creierul are nevoie.

Creierul are nevoie de anumite vitamine pentru a funcționa în mod corespunzător. În cazul carențelor, efectele sunt foarte vizibile uneori.

Lipsa unei vitamine poate produce anumite dezechilibre în tot organismul, nu numai la nivelul creierului. De asemenea, avem nevoie de aceste vitamine pentru ca starea noastră de spirit să nu fie afectată.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

Vitamine pentru sistemul nervos

Anumite vitamine sunt esențiale pentru orgaism și cu atât mai importante dacă ai un stil de viață foarte încărcat. Vitamina A, întărește celulele nervoase, încetinește procesul de îmbătrânire. Conținut în cantități mari în morcovi, carne de vită, piersici, gălbenușuri de ou și ouă de prepelițe, precum și în caise uscate.

Vitamina C este, de asemenea, importantă deoarece are un rol antioxidant puternic. Această vitamină întărește organismul în ansamblu, inclusiv nervii. Vitamina se conține în kiwi, pepene galben, portocală, lămâie, grapefruit, pepene verde, roșii, cartofi și conopidă. Poate fi luat sub formă de acid ascorbic, care se vinde în orice farmacie.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Vitamina E are un rol calmant pentru stările de anxietate și emoțiile negative puternice. Această vitamină înlătură perfect oboseala și cauza iritației. Vitamine se regăsește în migdale, ulei de floarea soarelui, ouă și alune.

Vitamina B 1 este una dintre cele mai importante vitamine pentru sistemul nervos. Aceasta este importantă deoarece învinge distragerea, stresul, nervozitatea, crește pofta de mâncare, îmbunătățește calitatea învățării și a memoriei. Aceasta se poate regăsi în fulgi de ovăz, alge marine, crupe de grâu, hrișcă și lapte, notează BZI.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private