Sari la conținut

Vitaminele dintr-un fruct protejează vasele de sânge. Lipsa lor poate duce la boli degenerative

Prunele pot oferi mai mult decât o simplă ameliorare a constipației
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile pentru sănătate ale prunelor

Vitaminele dintr-un fruct, esențiale pentru vasele de sânge. Lipsa de fier, calciu, potasiu, seleniu, vitamina A, vitamina B și vitamina C poate duce la boli degenerative, atenționează specialiștii.

Vitaminele dintr-un fruct protejează vasele de sânge. Lipsa lor poate duce la boli degenerative

Prunele, căci despre ele vorbim, sunt au numeroase beneficii pentru sănătate, iar medicii spun că sunt adevărate medicamente. Ele sunt şi sursă şi excelentă de antioxidanți, fiind gata să lupte împotriva îmbătrânirii celulelor.

Și prunele uscate sau foarte multe proprietăți: stimulează organismul, previn bolile degenerative şi reduc şi previn riscul de cancer de colon.

Prunele reduc şi previn cancerul de colon

Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer.

De asemenea, o cercetare desfășurată de oamenii de știință de la Texas A&M, prezentată în 2015 la conferința de biologie experimentală, care a avut loc în Boston, a scos în evidență faptul că prunele uscate, dacă sunt consumate în mod regulat, pot să reducă riscul de apariție a cancerului la colon.

Autorul studiului Dr. Nancy Turner explică:

„Ca rezultat al studiului nostru am putut să dezvăluim că prunele uscate promovează retenția bacteriilor benefice în întreg colonul, ceea ce poate să reducă riscul de apariție a cancerului la colon”.

Prunele uscate previn bolile de inimă

Cercetătorii confirmă că prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi cele cardiace.

Ele ajută inima să funcționeze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sânge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale.

Un studiu publicat în Arhivele de Medicină Internă arată că un consum ridicat de alimente bogate in fibre, precum prunele uscate, ajută la prevenirea bolilor de inima.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 19 ani şi a inclus 10.000 de participanţi americani.

Prunele uscate sunt o bună sursa de potasiu, mineral esential pentru menţinerea unei presiuni sanguine normale şi a bunei funcţionării a inimii, lucru demonstrat de numeroase studii, potrivit eva.ro.

Prunele uscate stimulează memoria, previne diabetul, tratează constipatia şi îmbunăţesc digestia, combat anemia şi sunt benefice pentru oase.

Un alt studiu realizat de Universitatea Texas A&M și Universitatea din Carolina de Nord arată că un consum de prune poate influența microbiomul intestinal, reducând astfel riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

Prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii
Antioxidanții neutralizează agenții de îmbătrânire şi ajută la menţinerea pielii cât mai tinere. Cu cât prunele sunt mai închise la culoare, cu atat au mai mulţi antioxidanți.

Tot datorită antioxidanților, prunele uscate se dovedesc a fi aliați de încredere pentru frumuseţe, deoarece contribuie la sporirea producției de colagen, substanța responsabilă pentru menținerea elasticității pielii.

Specialiştii ne sugerează şi în acelaşi timp ne garantează, că pentru a beneficia de aceste efecte, este recomandat să consumăm 3-4 prune pe zi, atât proaspete, cât şi uscate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel