miercuri, septembrie 28, 2022

Marele profesor neurolog Vlad Ciurea mereu ne explică cum putem avea grijă de creierul nostru, bijuteria organismului uman. Acesta a oferit o serie de sfaturi cum putem bloca emoțiile negative a celor din jur.

Potrivit medicului neurolog este absolut firesc să resimțim sentimente precum tristețe, bucurie, frică, anxietate, entuziasm, furie și lista poate continua. Însă cel mai important este cum gestionăm această avalanșă de emoții.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

În acest context, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea vine cu un sfat prețios.

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru că acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze.

Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp

”Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ”mă mișc, deci exist”. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.

Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

„Sportul dă vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”

Cel mai indicat ar fi să facem sport dimineața, pentru că ne pune organismul în mișcare.

antrenamentul cardio
Sursa: Unsplash

”30 de minute de sport dimineața și toate gândurile rele s-au eliminat. Tot ce a primit organismul, oxigen, după aceea apă, desigur, a făcut ca să curețe de toxine corpul și de gânduri rele creierul.

Întreg organismul l-a pus în mișcare, i-a dat ceea ce spunem noi vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”, a recomandat prof. dr. Vlad Ciurea,

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private