miercuri, martie 29, 2023

Vineri, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat în timpul unei conferințe de presă că există diferențe fundamentale între numărul real al deceselor și numărul raportat oficial de către autorități. În acest sens Ministerul Sănătății îi cere fostului ministru să înceteze răspândirea informațiilor false, întrucât nu există un fundament clar pe baza cărora astfel de afirmații să fie comunicate.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Pentru a opri răspândirea informațiilor, Ministerul Sănătății a emis un comunicat adresat fostului ministru, Vlad Voiculescu. Documentul prevede motivele pentru care astfel de informații sunt lipsite de fundament.

„Ministerul Sănătății solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Instituția precizează că premierul Florin Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătății, precum și de secretarii de stat in ultimele patru luni, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Ministerul arată că în 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu, în calitate de ministru interimar al sănătății, a cerut secretarilor de stat și secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru și un raport al activității desfășurate.

„Atât secretarii de stat cât și secretarul general au comunicat în scris că nu dețin vreun document de constituire al acestui grup de lucru, transmite MS.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Singurele elemente concrete menționate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenței acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenție de constituire și o mențiune despre organizarea unui astfel de grup.

În același timp este evocată și o eventuală întâlnire despre care se menționează că nu a avut loc”, se arată în comunicatul ministerului.

Declarațiile lui Vlad Voiculescu subliniază că acesta nu își cunoștea cu adevărat atribuțiile

În acest context, MS subliniază că declarațiile susținute de fostul ministru Vlad Voiculescu cu privire la acest subiect arată că el nu cunoaște legislația, atribuțiile ce revin funcției de ministru și procedurile administrative.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

În conformitate cu legislația în vigoare, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucțiuni cu caracter normativ sau individual, nu decizii, arată MS.

Concret, decizia emisă de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, privind constituirea acestui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

„Totuși, deși acestea sunt prevederile legislației in vigoare, domnia sa emite un astfel de document. De asemenea, nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru sa fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidențial, ipoteză acreditată în spațiul public, în condițiile în care o astfel de abordare este în contradicție cu principiile transparenței și comunicării instituționale susținute de Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

În concluzie, întrucât în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății, astfel ca in cursul zilei de astăzi va fi constituit un grup de lucru în conformitatea cu legislația in vigoare”, mai arată MS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private