joi, august 18, 2022

De câte ori vi s-a întâmplat să amânați mesele principale, chiar și gustările, în favoarea unor activități zilnice? Adesea, atunci când mâncăm vrem să ne simțim complet relaxați. De accea, avem tendința de a mânca abia când terminăm toate activitățile și știm că planurile noastre s-au încheiat cu succes.

Totuși, acest obicei poate crea un adevărat cerc vicios. Fie că începem să privim mâncarea ca pe o recompensă sau vom avea o alimetație nesănătoasă, grăbită, nu este deloc sănătos să sari peste mesele principale.

Te-ar mai interesa: Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medic...

Sari peste mese? Iată cum te poate afecta acest lucru

Patricia Rusu, nutrționist, dezvăluie cum această mentalitate îți poate afecta sănătatea și, de asemenea, cum îți poate strica relația pe care o ai cu alimentația în sine.

„Voi face task-ul asta mai întâi și apoi voi mânca.”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Înțeleg perfect. Poate fi foarte satisfăcător să te așezi să mănânci, știind că ți-ai șters lista de to do. Că tot ceea ce îți rămâne de făcut este să te relaxezi și să mănânci.


⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Însă, acest lucru se poate transforma într-un cerc vicios, pe termen lung. Pentru că va exista întotdeauna un alt lucru de făcut.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Întotdeauna vor apărea lucruri care împing mâncarea până la capătul listei. Înainte să ne dăm seama, este ora 11, 12, 13, 14 și încă nu mâncat nimic în ziua respectivă. Sau 20, 21, 22 și abia atunci începem să ne gândim la cină.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Amânarea mâncării în favoarea altor lucruri ne face să apelăm la acel tip de mâncare urgentă, haotică, nesănătoasă, odată ce mâncăm în cele din urmă. Este acel tip de mâncare în care este foarte greu să ne gândim la ce vrem să mâncăm cu adevărat sau să fie ceva ce corpul nostru are cu adevărat nevoie. Mănâncăm orice putem.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hrana nu este ceva ce câștigi pentru că ești productiv sau îți completezi lista de sarcini. Avem voie să mâncare înainte ca toate lucrările să fie terminate. Avem voie să acordăm prioritate consumului de mâncare peste productivitate”, a scris Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private