marți, mai 30, 2023

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vorbit despre acuzaţiile privind aşa-zise pregătiri pentru atacuri biologice sau chimice. „Ce sunt acuzaţiile acestea privind pregătirea unor atacuri chimice? Aţi decis să treceţi la de-chimizarea Ucrainei?”, a întrebat el retoric.

Zelenski a afirmat, joi noaptea, într-un mesaj video postat pe Facebook, că una dintre principalele preocupări ale zilei de joi a fost organizarea coridoarelor umanitare – Sumî, Trosteaneţ, Krasnopillea, Irpin, Bucea, Gostomel, Izium. El a adăugat că joi au fost evacuate aproape 40.000 de persoane care se află în siguranţă în Poltava, Kiev, Cerkasî, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Liov.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Dacă vrei să știi planurile Rusiei, fii atent la ce-i acuză pe alții!

Zelenski a spus că propaganda Rusiei şi-a intensificat acţiunile, probabil pentru a acoperi „crimele” împotriva Mariupolului, Donbasului, Karkovului.

„Ne acuză – tot pe noi – că am dezvolta aşa-zise arme biologice. Că am pregăti un aşa-zis atac chimic. Asta mă îngrijorează, pentru că ne-am convins în mod repetat: dacă vrei să ştii planurile Rusiei, uită-te de ce îi acuză Rusia pe alţii”, a declarat preşedintele ucrainean.

El a afirmat că Rusia a mai făcut astfel de lucruri şi o va mai face, dacă nu este oprită.


Boris Johnson, îngrijorat că Rusia va folosi arme chimice

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat, joi, că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina, precizând că acest lucru face parte „direct din regulile lor de joc”.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

„Lucrurile pe care le auziţi despre armele chimice sunt direct scoase din regulile lor de joc”, a spus Johnson într-un interviu pentru postul britanic Sky News.

„Încep să spună că există arme chimice care au fost depozitate de adversarii lor sau de americani. Astfel, atunci când ei înşişi desfăşoară arme chimice – după cum mă tem că pot proceda – au un fel de maskirovka (diversiune militară rusă) a unei poveşti fabricate gata de utilizat”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

„Remarc doar că deja fac acest lucru. Mi-e teamă că este un guvern cinic, barbar”, a continuat Johnson.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat joi dimineaţă pentru CNN că Marea Britanie este „foarte îngrijorată” de potenţialul Rusiei de a folosi arme chimice în Ucraina.

„Am văzut că Rusia a folosit aceste arme în trecut pe fronturile de luptă”, a subliniat ea.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private