Sari la conținut

Vouchere în valoare de 15.000 de lei. Vezi ce tratament medicamentos și proceduri medicale pot fi achitate

fertilizare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
bani de la stat pentru fertilizare in vitro

Vouchere în valoare de 15.000 de lei. Vezi ce tratament medicamentod și proceduri medicale pot fi achitate. Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor spune că statul va achita două vaucere în valoare de 15.000 de lei. Uite despre ce program este vorba.

Recent, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Familiei pentru a clarifica aspectele procedurale, astfel încât fondurile de 150 de milioane de lei să poată fi utilizate eficient.

vaucher de la stat
Sursă foto: Info Financiar

Sprijin financiar de maxim 15.000 de lei per beneficiar

Statul va acorda sprijin financiar de maxim 15.000 de lei per beneficiar, sub formă de două vouchere: un voucher în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos și un voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedurile medicale.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut că nu are cunoștințe despre detaliile tehnice rămase de finalizat. Totuși, a dat asigurări că programul va continua, având mecanismul legal pentru completarea surselor de finanțare. Vor aștepta propunerile din partea Ministerului Familiei.

Vouchere pentru 10.000 de familii

„După cum ştiţi, prin Ordonanţa 31 a fost modificat cadrul legal pentru a asigura accesul la acest program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. În cursul zilei de astăzi, la ora 17:00, avem întâlnirea cu Ministerul Familiei şi Tineretului pentru a mai lămuri mecanismele procedurale pe care le mai avem de parcurs, astfel încât suma de 150 de milioane de lei să poată să fie utilizată pentru acest program.

Îi asigur pe toţi beneficiarii că identificăm măsurile care mai sunt în completarea cadrului legal şi vom definitiva şi ceea ce urmează să implementăm ca măsuri după discuţia pe care o avem cu Ministerul Familiei şi Tineretului. În cadrul legal existent, trebuia ca Ministerul Familiei să facă solicitări către ordonatorii de credite pentru ca, prin intermediul mecanismului menţionat, să poată să îşi completeze fondurile care i-au fost alocate.

Probabil că nu s-a găsit o soluţie la această problemă şi, împreună cu Ministerul Familiei, vom definitiva ceea ce mai este de de făcut. Nu cunosc detaliile tehnice care mai sunt de dus la bun sfârşit, dar vă asigur că programul va merge înainte, are mecanismul legal pentru completarea surselor de finanţare.

Să vedem ce mai este din partea Ministerului Familiei. Ca şi dovadă a deschiderii pe care o avem, am invitat Ministerul Familiei pentru a putea continua implementarea acestui program”, a declarat Marcel Blooș în timpul briefingului de la finalul şedinţei de guvern, potrivit  infofinanciar.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel