duminică, decembrie 4, 2022
Vrei o inimă mai sănătoasă? Mănâncă 100 de grame din aceste fructe, zilnic, timp de o lună.
Merișoarele sunt fructe care sunt de obicei asociate cu sănătatea femeilor și cu prevenirea infecțiilor vezicii urinare, dar se dovedește că au și beneficii pentru sănătatea bărbaților.
Este adevărat că merișoarele sunt legate de tratarea infecțiilor tractului urinar, în special la femei, dar un nou studiu încearcă să lase asta deoparte și să se concentreze pe beneficiile acestui mic fruct, al cărui consum zilnic timp de o lună îmbunătățește funcția cardiovasculară la bărbații sănătoși.
Health Benefits of Cranberries - Jersey Shore Scene

Studiu surprinzător! Dacă mănânci acest fructe timp de o lună, inima ta va fi mai puternică

Noul studiu, publicat în martie, a inclus 45 de bărbați sănătoși care au consumat pudră de merișoare echivalent cu 100 de grame de fructe proaspete pe zi (9 grame de pudră) sau un placebo timp de o lună.
Studiul a constatat că cei care au luat pulberea au arătat o îmbunătățire semnificativă a capacității arterelor de dilatarea mediată de fluxul arterei brahiale (FMD), ceea ce a arătat o îmbunătățire a funcției inimii și a vaselor de sânge.
FMD este considerată un marker biologic sensibil la riscul de boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune arterială și măsoară modul în care vasele de sânge se dilată pe măsură ce fluxul sanguin crește.
Consumul redus de fructe și legume este unul dintre principalii factori de risc pentru o incidență mai mare a bolilor cardiovasculare la nivel mondial. Și, tot mai multe dovezi continuă să lege polifenolii din fructe de pădure cu beneficiile pentru sănătatea inimii.
„Descoperirile noastre oferă dovezi solide că merișoarele pot afecta în mod semnificativ sănătatea vasculară chiar și la persoanele cu risc cardiovascular scăzut.
Acest studiu mai arată că metaboliții specifici prezenți în sânge după consumul de merișor sunt legați de efectele benefice”, a declarat dr. Christian Heiss, specialist cardiovascular la Universitatea din Surrey din Anglia și coautor al studiului, potrivit jerusalempost.com.

Merișoarele sunt, de asemenea, bogate în proantocianidine unice

Aceste fructe de pădure conțin proprietăți unice în comparație cu polifenolii găsiți în alte fructe.
Studiul a constatat îmbunătățiri semnificative ale febrei aftoase la două ore după primul consum și după o lună de consum zilnic, astfel încât cercetătorii au văzut beneficii atât imediate, cât și cronice.
De asemenea, au fost identificați metaboliți care au un efect pozitiv asupra vaselor de sânge.
Aceste rezultate concluzionează că merișoarele pot juca un rol important în susținerea sănătății cardiovasculare și a unei mai bune funcții vasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private