sâmbătă, decembrie 4, 2021

Website-ul www.totuldesprehpv.ro este adresat tuturor celor interesati sa afle informatii despre Human Papiloma Virus (HPV) si cancerul de col uterin şi prezinta doua sectiuni distincte: una pentru medici si una pentru paciente.

Sectiunea dedicata medicilor contine informatii despre ultimele noutati din domeniul cercetarii privind importanta testarii HPV in screening-ul cancerului de col uterin. Mai mult decat atat, in aceasta sectiune sunt prezentate rezultatele studiului ATHENA, cel mai amplu studiu clinic realizat in SUA, in care au fost inrolate peste 47 000 de femei si care a evaluat performantele testului cobas® HPV in screening-ul cancerului de col uterin.

Te-ar mai interesa: Lucrul care a salvat cele mai multe vieți, încă de...

In ceea ce priveste sectiunea pentru paciente aici femeile pot gasi informatii utile privind RISCUL de cancer de col uterin precum si importanta testarii HPV de risc crescut.

Website-ul este realizat intr-o maniera placuta, usor de utilizat si contine o gama large de informatii in ceea ce priveste HPV. Pe www.totuldesprehpv.ro este disponibil si un calculator de RISC cu ajutorul caruia medicul poate estima, in functie de rezultatul testului Pap si al testului cobas® HPV, RISCUL pacientei de a avea leziuni precanceroase.

Despre Cancerul de col uterin şi HPV

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer2. În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

Te-ar mai interesa: Transpirațiile nocturne pot reprezenta simptomul u...

În aprilie 2012, specialiştii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col uterin, prin care se recomandă realizarea ambelor teste: Babeş – Papanicolau şi HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 – 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin2.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri