sâmbătă, iulie 4, 2020

Semințele de dovleac sunt o excelentă sursă de magneziu și zinc. Sunt gustoase și aduc o multitudine de beneficii organismului, așa că nu ai nicio scuză să nu le consumi regulat. Dacă îți mai spunem că ajută și la menținerea elasticității pielii, te-am convins să le consumi?

Beneficiile pe care acestea le aduc omului sunt cunoscute încă din Grecia Antică. Acestea sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase, antioxidanți, fibre. În plus, sunt o sursă foarte bună de minerale și în special de zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor  în dieta zilnică pentru a obține un aportul recomandat.

Citește și:

Specialiștii spun că ele sunt bune atunci când vrei să elimini viermii intestinali, aduc beneficii inimii și ficatului, scad nivelul colesterolului rău și îl cresc pe cel bun. De asemenea, proteinele conținute de semințe sunt de bună calitate, iar 100 de grame de semințe furnizează 54% din doza zilnică recomandată de proteine. De aceea ele pot fi consumate de copii dar și de adulți. Nu în ultimul rând, semințele sunt o sursă excelentă de aminoacizi și glutamat.

Citește și:

Conține și vitamina E, un puternic antioxidant, ce ajută la menținerea integrității pielii prin protejarea acesteia de radicali liberi. Semințele conțin și tiamina, riboflavină, niacină, acid pantotenic, vitamina B-6 și folați, dar și  minerale esențiale, precum cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu.

Sunt studii care arată că ele au în compoziție substanțe care ajută rinichii și vezica urinară să elimine apa. De aceea sunt un remediu util pentru cei care au infecții urinare sau bărbaților care au retenție urinară cauzată de hiperplazie benignă de prostată.

Citește și:

Semințele de dovleac se consumă alături de legume, în salate verzi. Dar pot fi consumate ca și condiment sub formă de semințe măcinate, se adaugă în cereale sau se consumă simple.

Iată de ce este bine să consumi semințe de dovleac:

  • Sunt bogate în fosfor, magneziu, mangan, fier și cupru. De asemenea, conțin vitamina K.
  • Ajută la asigurarea unui somn de calitate, altfel spus combat insomnia. Dacă vei mânca semințe de dovleac cu câteva ore înainte de culcare vei avea un somn odihnitor.
  • Întăresc oasele și previn osteoporoza, deoarece conțin mult zinc. Mai mult, zincul menține imunitatea organismului și contribuie la reglarea insulinei. Sunt și studii care susțin că ar putea să prevină apariția timpurie a complicațiilor diabetului zaharat.
  • Se pare că ar putea să prevină riscul de formare a pietrelor la rinichi.
  • Elimină paraziții intestinali: giardia, viermii intestinali, limbricii, oxiurii.
  • Mențin pielea frumoasă. Fiind o sursă bună de vitamina E care stimulează regenerarea celulelor pielii, ajută la refacerea țesutului , hidratează și îmbunătățește elasticitatea pielii.

Parteneri