Sari la conținut

Vrei să îți impresionezi oaspeții de Paște?

Sărbătorile Pascale bat la ușă așa că orice gospodină are de lucru zilele astea. Dacă ai terminat curățenia este timpul să începi să gătești, însă parcă celebrele bucate – ouă, cozonac, pască, friptură nu te mai atrag. Cauți o metodă prin care să îți impresionezi oaspeții de Paște? Doctorulzilei îți dezvăluie o rețetă simplă și delicioasă

Puișori de găină

puișori-de-găină

 

Nu sunt celebrele ouă umplute cu creme bogate în grăsimi, ci o variantă mult mai sănătoasă care va smulge sunete de admirație din partea prietenelor tale și vor fi atracția serii pentru copii

Ingrediente

1. 6 ouă fierte

2. 2 lingurițe de maioneză

3. 2 lingurițe de muștar

4. un praf de sare

5.  1 morcov tăiat jullien

6. 12 boabe de piper

Pentru început trebuie să cureți ouăle de coajă și să tai marginea de jos pentru a crea o bază ca oul să poată sta pe platou, apoi taie aproape 1 centimetru din marginea de sus pentru ca „puicuța” să aibă pe unde să „iasă”. Nu arunca capacele. Cu ajutorul unei lingurițe scobește galbenușul din interiorul oului și pune-l într-un castron. Repetă pașii pentru toate cele 6 ouă.

Compoziția – Amestecă două lingurițe de maioneză cu două lingurițe de muștar și cu un praf de sare. Amestecă până când se omogenizează. Pune compoziția într-un pistol pentru frișcă sau poți folosi o pungă pe care o tai la un colț ca să te ajute să creezi micuții puișori. Trebuie să umplii ouăle destul de mult încât să le poți contrui fața. Pune capacele deasupra.

Pentru fețe și piciorușe – folosește morcovii pentru nas și picioare, iar boabele de piper pentru ochi pe care le montezi cu ajutorul unei pensete. Poți înlocui boabele de piper cu măsline

Așază-le frumos pe un platou și poftă bună!

A.

 

 

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: