joi, octombrie 6, 2022

Cum să vă calculați perioada fertilă! Dacă vrei să rămâi însărcinată, este foarte important să iei în considerare faptul că ovulația are loc întotdeauna la mijlocul ciclului, adică în jurul zilei 14 a unui ciclu regulat de 28 de zile.

Pentru a identifica perioada fertilă, o femeie cu ciclu regulat de 28 de zile trebuie să numere 14 zile de la data la care a avut ultima menstruație.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Care este perioada fertilă?

Perioada fertilă este momentul ideal pentru ca o femeie să rămână însărcinată. Această perioadă durează aproximativ 6 zile și este momentul din lună în care are loc ovulația, de obicei cu 14 zile înainte de menstruație, pentru o femeie care are menstruații regulate de 28 de zile.

Cum se calculează perioada fertilă într-un ciclu neregulat?

În timpul perioadei fertile, ovulul matur se deplasează din ovar în trompele uterine spre uter și poate fi fecundat de un spermatozoid, dând astfel naștere unei sarcini. Înțelegeți mai bine care este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Calcularea perioadei fertile în cazul unui ciclu neregulat nu este sigură pentru cele care încearcă să rămână însărcinate sau pentru cele care nu doresc să rămână însărcinate, deoarece, cum menstruația nu apare întotdeauna în aceeași perioadă, socotelile pot fi greșite, notează tuasaude.com.


Notează durata fiecărui ciclu menstrual

Cu toate acestea, o modalitate de a ști când este perioada fertilă în cazul unui ciclu neregulat este să notezi pentru un an durata fiecărui ciclu menstrual și apoi să scazi 18 zile la cel mai scurt ciclu și 11 zile la cel mai lung ciclu.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

De exemplu: Dacă cel mai scurt ciclu a fost de 22 de zile și cel mai lung de 28 de zile, atunci: 22 – 18 = 4 și 28 – 11 = 17, adică perioada fertilă va fi între a 4-a și a 17-a zi a ciclului. Vezi mai multe detalii despre perioada fertilă în ciclul neregulat.

O modalitate mai precisă de a ști care este perioada fertilă în cazul unui ciclu neregulat pentru femeile care vor să rămână însărcinate este să folosești testul de ovulație pe care îl cumperi din farmacie și să fii atentă la semnele perioadei fertile, cum ar fi secreția asemănătoare albușului de ou. Află care sunt cele 6 semne principale ale perioadei fertile.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Pentru femeile care nu doresc să rămână însărcinate, este important să se folosească metode contraceptive sigure, cum ar fi prezervativul sau pilula contraceptivă, de exemplu.

Cum știu dacă mă aflu în perioada fertilă?
Perioada fertilă poate fi identificată prin anumite semne, cum ar fi:

  • Creștere a secrețiilor vaginale, care sunt transparente;
  • Apariția coșurilor;
  • Creșterea temperaturii corpului;
  • Creșterea apetitului;
  • Creșterea libidoului;
  • Durere în partea inferioară a apetitului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private