Sari la conținut

Dacă vrei să slăbești și să-ți detoxifici organismul, acest ceai să nu-ți lipsească

Păpădia este o plantă utilizată de ani de zile în scop medicinal. Printre beneficiile pe care le aduce organismului se regăsesc îmbunătățirea funcției hepatice, a digestiei, ajută la pierderea în greutate. De asemenea, acest ceai este un excelent diuretic, curăță sângele, elimină toxinele din rinichi și ficat.

Dacă vrei să beneficiezi de tot ceea ce-ți poate oferi păpădia bun pentru sănătatea este momentul să acționezi. Cea mai bună perioadă de a recolta păpădia este primăvara, până spre mijlocul lunii mai. După această perioadă păpădia nu mai aduce beneficii în alimentație.

Rădăcina şi frunzele sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici. Frunzele au în compoziţie şi flavonoide, săruri de potasiu, dar și în vitaminele A, B, C, H și H, betacaroten, luteină. Frunzele de păpădie sunt bogate în calciu. Altfel spus, o singură cană de ceai conține 100 miligrame de calciu. Nu în ultimul rând, frunzele de păpădie conțin o mare cantitate de fier. Mai exact, o ceașcă de ceai are 1,8 miligrame de fier.

Totodată, păpădia fiind bogată în potasiu contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

Ceaiul din frunze de păpădie recomandat şi pentru calmarea iritaţiilor pielii.

Ceaiul de frunze de păpădie contribuie la reducerea stresului şi în plus, ameliorează inflamaţia ficatului.

Totodată, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai utile ceaiuri atunci când vrei să slăbești. În plus, primăvara abia a început, așa că se găsește din belșug. Acest ceai este un puternic detoxifiant dar și un diuretic de elită. Dacă nu vrei să culegi tu păpădia, poți cumpăra acest ceai de la plafar. Atenție! Dacă vrei să câștigi în lupta cu kilogramele, atunci este bine să bei 3 căni de ceai de păpădie pe zi.

Sunt studii care susțin că nutrienții care se regăsesc în frunzele de păpădie pot să reducă riscul de apariție al cancerului dar și al sclerozei multiple. Nu în ultimul rând reduce riscul de apariție al atacului cerebral. Acest lucru este explicat prin faptul că frunzele au proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene.

Doi compuși – acidul chicoric și clorogenic – care se găsesc în frunzele păpădiei pot contribui la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel