duminică, octombrie 17, 2021

Anumite alimente și remedii naturiste n-ar trebui să-ți lipsească în zilele în care încerci că renunți la obiceiul de a fuma. Unele dintre ele dau un gust neplăcut în timpul fumatului, ceea ce ar trebui

să te ajute să uiți de țigări.

Laptele cu cereale integrale

Fumătorii care au băut un pahar cu lapte înainte de a aprinde o țigară au renunțat treptat la acest viciu, din cauza gustului neplăcut resimțit în timpul fumatului. Fumatul devine neplăcut și dacă scufunzi țigările pe jumătate în lapte și le lași apoi la uscat.

Când ești stresat, tinzi să fumezi mai mult. Un factor declanșator al stresului este nivelul scăzut de glucoză. O dietă care include cereale integrale îți păstrează glicemia la un nivel normal și te va ține departe de stres, prin urmare și de nevoia de a fuma mai mult.

Infuziile cu ginseng sau ghimbir

În timp ce fumezi, în creier se eliberează dopamină, un neurotransmițător care-ți dă senzația de plăcere. Ginsengul, luat sub formă de infuzie, sirop sau capsule, inhibă eliberarea de dopamină. Ia o lingură de sirop de ginseng în timpul micului dejun sau 1-2 capsule pe zi, dimineața și la prânz, pentru a-ți scădea pofta de a fuma și pentru accelerarea metabolismului celular.

Alături de ginseng, rubarba și ghimbirul, te susțin în lupta contra poftei de țigară. Sub formă de ceaiuri, toate reglează funcția endocrină. În plus, infuzia de sunătoare combate

anxietatea și atenuează nevoia de nicotină. Infuzia de pătlagină este un alt remediu naturist bun pentru tine, pentru că eliberează căile respiratorii.

Legumele dau gust amar în contact cu țigara

Când vrei să scapi de dependența de tutun, mănâncă legume, mai ales rădăcinoase – morcovi, țelină, castravete. După ce ronțăi câteva rondele, gustul țigării va fi destul de amar încât să te facă să renunți la fumat.

Gustările cu citrice

Odată ce te-ai decis să nu te mai atingi de țigări, ai nevoie să te menții ocupat, să ronțăi ceva. Păstrează aproape un coș mic cu fructe. Cele

mai bune sunt cu multă vitamina C (ananas, portocale, grepfrut, fructe de pădure, kiwi). În felul acesta, îți ajuți corpul să elimine mai repede și mai ușor toxinele și-ți regenerezi pielea afectată de fumatul frecvent.

Ultimele stiri